Nova španska serija “Bande Galicije” hit na “Netfliksu”: Advokatica u igri osvete

B.P.
Foto: Agencije

MADRID - Španska serija “Bande Galicije” ili u originalu “Clanes”, za pet dana nakon objavljivanja na “Netfliksu” postala je najgledanija serija striming servisa u kategorijama van engleskog jezika.

Serija prati upornu advokaticu koja traži osvetu za očevu smrt, i čineći to, ona se infiltrira u narko-kartel da bi eliminisala očeve neprijatelje. U nedjelji od izlaska bilo je dovoljno pet dana da stigne na prvo mjesto najgledanijih u svijetu za serije na neengleskom jeziku, a već ima 15 miliona sati gledanja uz vrlo pohvalne reakcije.

Glavne uloge tumače Klara Lago i Tamar Novas, a snimano je u Galiciji, Madridu, Korunji, Kadizu, Kambadosu i Malagi. Vrhunska advokatica iz Madrida Ana Gonzales Sorijano je bliska sa svojim ocem, koji upravlja turističkim brodom. On je ubijen, a tri mjeseca kasnije, kada su Ana i njena majka čule testament, saznale su da je Anin otac bio u programu zaštite svjedoka nakon svjedočenja protiv porodice Padin, koja upravlja jednim od najvećih narko-kartela u regionu Galicije. Ana se seli u Kambados gdje žive da bi otkrili istinu i eliminisali očeve neprijatelje. U međuvremenu upoznaje Daniela (Tomar Novas) nasljednika klana Padin, koju vodi poslove za svog oca Hoeza (Miguel de Lira). 

Danijel Anu regrutuje da mu bude javni branilac u slučaju oduzimanja saobraćane dozvole, pošto s obzirom na činjenicu da je nova u gradu, pretpostavlja da ona neće biti nikome u džepu, ali Ana tačno zna ko je Danijel, zahvaljujući svom istraživanju o bivšem životu njenog oca. Takođe je zainteresovana da upozna Bertu Figeraedo (Marija Pujalte) i Lauru Silvu (Melanija Kruz), koje su bile dvije žene navedene u testamentu njenog oca, a koje posjeduju restoran i bar u gradu.

Seriju je režirao Roger Gual, a napisao Horhe Guerčegaverija, a njihova produkcija se ističe kao još jedan španski uspjeh na striming platformama, ističući se sirovom i realističnom naracijom, kao i svojom izuzetnom glumačkom postavom. Od svoje najave serija je izazvala velika očekivanja među ljubiteljima trilera i drame. Nudi intenzivan narativ i složene likove, razvijene u okruženju punom napetosti i opasnosti. Sa atraktivnim vizuelnim lokacijama u rasponu od Galicije do Senegala, oblikuje se kao jedna od najočekivanijih produkcija godine, koja se ističe i svojom posvećenošću autentičnosti. Iz “Netfliksa” tvrde da je serija dramatizacija događaja iz stvarnog života, a prva sezona donosi sedam epizoda. 

Nakon uspjeha serija: “La casa del papel”, “Asuntae Case”, “30 Monedas”, “Inoncenta” i drugih, ovo je novi hit na španskom jeziku koji je osvojio globalnu publiku, potvrđujući zlatnu eru španske TV produkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana