Nolanova priča mamac za publiku

Glas Srpske
Nolanova priča mamac za publiku

Njujork - Ljubitelji sedme umjetnosti sa nestrpljenjem očekuju novi film Kristofera Nolana, avanturu o putovanju u duboki svemir "Interstellar" sa Metjuom Mekonahijem u glavnoj ulozi, javile su agencije.

Režiser "Mračnog viteza" jedan je od rijetkih čije samo ime obećava odličnu priču na velikom platnu, a njegov dosadašnji rad obećava filmsko iskustvo za pamćenje.

Kako predviđaju filmski kritičari ova godina iskoristiće neobično dobre "ostatke" iz prošle. Priča Džordža Klunija o spasavanju umjetnina iz Drugog svjetskog rata "The Monuments Men" u bioskope stiže u februaru pošto je premijera zakazana za decembar pomjerena.

"Marvelova" dominacija nastavlja se i 2014. sa "Capitan America: The Winter Soldier" koji stiže u aprilu, "Čudesni Spajdermen 2" dolazi u maju, a "X-Men: Days of Future Past" pojaviće se krajem maja.

Iako 2013. nije mogla da se pohvali velikim mjuziklima, ove godine filmska publika imaće priliku da pogleda nekoliko novih ostvarenja ovog žanra. Klint Istvud režiraće filmsku adaptaciju "Jersey Boys "-a. "Eni" koju produciraju Vil Smit i Džej Zi dobiće moderan tretman, a djevojčica Kuvenžane Voliz iz "Zvijeri južnjačkih divljina" igraće čuveno siroče. Rob Maršal će Grimovu priču o Crvenkapi pretočiti u mjuzikl "Into the Woods" gdje će Meril Strip igrati vješticu, a Džoni Dep zlog vuka.

Filmovi Pola Tomasa Andersona ("Biće krvi", "Master") postali su svijetla tačka za mnoge filmofile proteklih godina. Film "Inherent Vice", adaptacija romana Tomasa Pinčona sa Feniksom u glavnoj ulozi, nastavlja seriju njegovih "kalifornijskih" filmova.

"Iščezla"

Filmska verzija bestselera Džilijan Flin "Iščezla" u režiji Dejvida Finčera sa Benom Aflekom i Rozamund Pajk u glavnim ulogama na listi je najiščekivanijih filmova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana