Niko neće Afleka za Betmena

Tanjug
Niko neće Afleka za Betmena

Los Anđeles - Izbor glumca Bena Afleka da se nađe u ulozi Betmena nakon Kristijana Bejla izazvao je negodovanja kod mnogih fanova ovog strip i filmskog junaka, koji su pokrenuli mnogobrojne peticije na društvenim mrežama i internet sajtovima da se kasting za ulogu ponovi, prenosi Tanjug.

Studio “Vorner bros” saopštio je u četvrtak da će Aflek biti sljedeći Brus Vejn/Betmen.

Aflek će kao Betmen debitovati 2015. godine u nastavku filma “Čovjek od čelika” gdje će se, prvi put, Supermen i Mračni vitez sukobiti, a koga će režirati Zek Snajder.

Supermena će igrati britanski glumac Henri Kavil.

U ulozi Betmena do sad su bili Majkl Kiton, Val Kilmer, Džordž Kluni i Kristijan Bejl.

Fanovi nisu zadovoljni izborom Afleka i sa više od 20.000 potpisa na sajtu change.org pozivaju studio “Vorner” da zamjeni 41-godišnjeg glumca.

- Njegove glumačke sposobnosti nisu ni blizu da bi dočarao lik Brusa Vejna. On nije izgrađen niti je za ulogu Betmena - navodi se u peticiji.

“On nije ni blizu akcionoj zvezdi. Molimo vas nađite nekog drugog”.

Na “Tviteru” su glavni haš tagovi “BoljiBetmenNegoBenAflek”. Mnogi su počeli da predlažu razno-razne glumce od Džoša Brolina do Meta Dejmona, a u svemu tome našlo se i ime Meril Strip.

Neki su pak branili ovaj izbor, uključujući profesora psihologije i autora knjige “Betmen i psihologija: Mračni i olujni vitez” Trevisa Lengleja.

- Samo se setite onoga “Majkl Kiton ne može da igra Betmena”, “Hit Ledžer ne može da igra Džokera”, “En Hatavej ne može da igra Ženu mačku” - napisao je on na “Tviteru”, misleći na prethodne kastigne za uloge u filmovima o Betmenu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana