“Nebesa“ Srđana Dragojevića na smotri u Busanu

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Najnovije ostvarenje Srđana Dragojevića “Nebesa“ biće prikazano na ovogodišnjoj smotri filmova “Azian Kontest & Film Market“ u južnokorejskom gradu Busanu, koja će se održati od 11. do 14. oktobra, saopšteno je danas iz organizacije “European Film Promotion“.

Film “Nebesa“, koji govori “o izazovima hrišćanstva u 21. vijeku i o tome kako prava, autentična čuda poslata ljudima sa nebesa danas kod njih mogu da izazovu zabunu i često suprotan efekat“, privukao je veliku pažnju domaćih i svjetskih medija i dobio pozitivne kritike. Svoju svjetsku premijeru doživio je 5. avgusta u glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Lokarnu (Švajcarska), a srpsku 25. avgusta na zatvaranju Dunav Film Festa u Smederevu, i rađen je u koprodukciji Srbije, Njemačke, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

  Pored “Nebesa“, među filmovima koji se nalaze na smotri su  “The Story of My Wife“ mađarske rediteljke Ildiko Enjedi “Nothing to Laugh About“ norveškog reditelja Petra Nesa, “Chasing the Line“ Andereasa Šmidta, kao i “The Blind Man Who Did Not Want To See Titanic“ kao i finskog reditelja Temua Nikija. 

Na ovoj smotri se ukupno 22 preduzeća iz Danske, Poljske, Nemačke, Italije, Španije i Grčke okuplja pod pokroviteljstvom organizacije EFP kako bi u jugoistočnoj Aziji promovisali svoje najnovije naslove, a po riječima predstavnika ove institucije, ovaj događaj je tokom godina postao veoma značajan za predstavljanje evropskih medija u Busanu, ali i u celoj Južnoj Koreji. Smotra “Azian Kontest & Film Market“ oformljena je 2006. godine i pored filmova predstavlja i druge medije, poput knjiga, stripova i veb novela. Ovaj događaj podržao je Media centar Kreativne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana