Nastavak podrške: Mozzart treću godinu uz Sarajevo Film Festival

Mozzart
Nastavak podrške: Mozzart treću godinu uz Sarajevo Film Festival

Za ljubitelje sedme umjetnosti glavni grad Bosne i Hercegovine je narednih dana glavno mjesto okupljanja jer večeras počinje 30. Sarajevo film festival. Jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u jugoistočnoj Evropi okupiće domaću i svjetsku filmsku elitu, ali i brojne ljubitelje filma. Uz sve njih, treću godinu zaredom, je kompanija Mozzart kao partner projekta Talents Sarajevo.

Od danas do 23. avgusta, posjetioci festivala će imati priliku da pogledaju više od 250 filmova i serija iz cijelog svijeta, od čega će 57 premijerno prikazanih filmova biti iz BiH i regiona, što još jednom pokazuje da je Sarajevo Film Festival najveća platforma za prezentaciju domaće kinematografije.

Kao i svake godine, Festival će okupiti poznate ličnosti, ne samo iz svijeta filma, nego i drugih oblasti iz kulture, time pokazujući da itekako može parirati i svjetskim festivalima.

Duh filmske atmosfere iz Sarajeva prenesen je i na Mostar gdje se već pet godina zaredom održavaju projekcije. Ove godine će i Tuzla, po drugi put, osjetiti čaroliju Festivala jer će publika imati priliku pogledati neke filmove iz ovogodišnjeg programa.

Tokom trajanja programa, biće održane brojne edukacije, umrežavanja i obuke s nekim od vodećih svjetskih filmskih profesionalaca. Budući filmski talenti biće u prilici da razmijene iskustva i unaprijede svoje znanje u oblasti filmske industrije.

Kako dobru tradiciju ne treba prekidati, kompanija Mozzart i ove godine podržava Sarajevo Film Festival i to kao partner projekta Talents Sarajevo. Platforma za buduće filmske profesionalce iz jugoistočne Europe i južnog Kavkaza okuplja brojne filmaše i kritičare na intenzivnom program edukacije i umrežavanja. Time će polaznicima biti omogućeno da obogate svoja znanja kod vodećih svjetskih filmskih profesionalaca.

Sarajevo Film Festival svoju tradiciju gradi od 1995. godine. Za tri decenije izrastao je u međunarodni filmski festival sa posebnim fokusom na Jugoistočnu Evropu, zahvaljujući kojem filmovi, talenti i budući projekti iz regije dospijevaju u centar pažnje međunarodne filmske javnosti. Podrška kompanije Mozzart im stiže treću godinu zaredom, a regionalni lider u priređivanju igara na sreću je godinama i uz brojne druge kulturne manifestacije, festivale, ustanove i mlade talente širom naše zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana