Napokon kreće emitovanje serije “Sablja” o ubistvu Zorana Đinđića (VIDEO)

B.P.
Napokon kreće emitovanje serije “Sablja” o ubistvu Zorana Đinđića (VIDEO)

BANjALUKA-Dugoočekivana serija "Sablja" koja govori o ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića imaće domaću premijeru 2. novembra na kanalu „RTS“, dok je početak svjetskog emitovanja zakazan za 4. novembra na “Maks” striming platformi, kada se emituju prve dvije epizode.

Autori i reditelji serije su Vladimir Tagić i Goran Stanković koji su ujedno i koscenaristi zajedno sa Dejanom Prćićem, Marjanom Alčevskim, Majom Pelević.

Serija „Sablja“ je jedna od osam serija iz cijelog svijeta koje su odabrane za glavnu takmičarsku selekciju Kanskog festivala – “Kanserijes” 2024. , gdje je osvojila nagrada za specijalnu interpretaciju kompletne glumačke ekipe.

Pretpremijera je održana i na ovogodišnjem „Sarajevo Film Festivalu“, dok je na festivalu “Serijal kiler” održanom u septembru ove godine osvojila nagradu za najbolju seriju.

-Godina je 2003. nakon ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, zemlja tone u haos. Proglašava se vanredno stanje. Danica, mlada novinarka, pokušava da istraži pozadinu atentata. Boris, policijski inspektor, polako otkriva propuste unutar istrage, razotkrivajući lanac korupcije koji vodi do zločina iz devedesetih. Mladi kriminalac Uroš se sve dublje upliće u aktivnosti kriminalnog klana koji je izvršio atentat, i sve mu je teže da iz vrtloga u kom se nalazi, izađe. U potrebi da dođu do istine, njih troje, postaju žrtve sistema, koji pokušavaju da razotkriju, glasi opis serije.

U glavnim ulogama pojavljuju se Dragan Mićanović, Ljubomir Bandović, Milica Gojković, Lazar Tasić, Feđa Štukan, Jasna Đuričić, Miloš Timotijević, Sergej Trifunović, Zlatko Burić, Dubravka Kovjanić, Bojan Navojec i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana