Nakon Sarajeva, i u Nišu ovacije za film „Toma“: Duh naše muzike i naših ljudi

Tanjug
Nakon Sarajeva, i u Nišu ovacije za film „Toma“: Duh naše muzike i naših ljudi

NIŠ- Dugim ovacijama ispraćena je ekipa filma „Toma“ Dragana Bjelogrlića nakon srpske premijere ovog ostvarenja o simbolu srpskog soula Tomi Zdravkoviću sinoć u Niškoj tvrđavi.

Ovom premijerom je otvoren festival „Filmski susreti“.

Emotivna priča o najznačajnijim momentima iz života najslavnijeg boema nekadašnje Jugoslavije oduševila je nišku publiku, koja je euforično pozdravljala članove ekipe filma.

Publika je najburnije reagovala kada je na pozornicu Niške tvrđave izašao glumac Milan Marić, koji je briljirao u naslovnoj ulozi.

Osim Marića, priču o velikom kompozitoru i pevaču oživjeli su Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak i Mirjana Karanović.

Kompozitor muzike za film i jedan od producenata je Željko Joksimović

Svjetska premijera filma „Toma“ održana je 20. avgusta na zatvaranju „Sarajevo film festivala“ i tada je ekipa filma ispraćena desetominutim ovacijama.

Nakon projekcije ljudi su sa pomiješanim osjećanjima izlazili iz niške Tvrđave.

-“Film ''Toma'' predstavio je duh naše muzike i naših ljudi. Plakali smo i smejali se tokom projekcije... Bilo nam je lepo da vidimo te izvanredne glumce kao što su Andrija Kuzmanović i Milan Marić... Predivan je film - kazala je Tanjugu žena iz publike sa suzama u očima.

Da je „Toma“ verovatno film godine u domaćoj kinematografiji misli i još jedna postetiteljka koja je sa posebnim uzbuđenjem sinoć izašla sa niške Tvrđave.

-Pogodili su Tomin život... Predstavili su emociju iz njegovih pesama... Čestitam svima koji su učestvovali u nastajanju ovako posebnog filma – ostakla je ona.

S njom se slaže njena prijateljica, koja ističe da bolji film nije mogao da otvori festival „Filmski susreti“.

-“Film ''Toma'' je o svima nama. To je idealno ostvarenje za otvaranje festivala u Nišu za koji sve Nišlije žive - kazala je ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana