"Najgori film godine": Kritičari oštro o novom filmu sa Kejt Blanšet

GS
Foto: LionsGate

Uprkos impresivnoj glumačkoj postavi, koja uključuje dva dobitnika Oskara, kritičari su razočarani novom naučno-fantastičnom akcionom komedijom Borderlands.

Riječ je o adaptaciji popularne serije videoigara čija je radnja smještena na napuštenu planetu Pandora, na kojoj ljudi tragaju za tajanstvenim blagom.

Radnja filma prati Lilit s tajanstvenom prošlošću, koja se nevoljno vraća u svoj dom, Pandoru, najhaotičniju planetu u galaksiji.

Njena misija je da pronađe nestalu ćerku najmoćnijeg S.O.B.-a u svemiru. Lilit formira neočekivani savez s timom neprilagođenih: Rolandom, Tanisom, Tajni Tinom, Krigom i Klaptrapom.

Ovi neverojatni heroji moraju zajedno da se bore protiv vanzemaljske vrste i opasnih razbojnika kako bi otkrili jednu od najeksplozivnijih tajni Pandore.

Sudbina svemira mogla bi biti u njihovim rukama, ali boriće se za nešto više – jedni za druge.

Borderlands režirao je Eli Rot, a filmsku ekipu čine Kejt Blanšet, Ariana Grinblat, Džek Blek, Džejmi Li Kurtis, Kevin Hart i Florian Muntenu.

Po izlasku trejlera, mnogi fanovi su pisali da su razočarani, a njihovo mišljenje očigledno dijele i kritičari koji su prvi pogledali film te su mu na Rotten Tomatoesu dali mizernih tri odsto.

– Likovi su jednodimenzionalni, poput avatara – piše Holivud Reporter.

– Borderlands je katastrofa – mišljenje je Independenta.

– Je li Borderlands najgori film godine? Definitivno ulazi u konkurenciju za Zlatnu malinu -, dodaje London Evening Standard.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana