“Munje opet” večeras premijerno u banjalučkom “Sinepleksu Palas”

B. P.
“Munje opet” večeras premijerno u banjalučkom “Sinepleksu Palas”

BANjALUKA - Kultna komedija Radivoja Raše Andrića “Munje” pod nazivom “Munje opet” večeras u 20 časova premijerno će biti prikazana u banjalučkom “Sinepleksu Palas” uz prisustvo autora i glumačke ekipe.

Nastavak hita iz 2000. godine i kultnog filma jedne generacije ponovo je radio tandem scenarista Srđan Anđelić i režiser Radoslav Rašo Andrić, a donosi priču o omiljenim junacima Popu (Sergej Trifunović) i Maretu (Boris Milojević), u čijim životima se ništa puno nije promijenilo i nakon toliko godina.

Film prati sudar generacija, stare i nove, ali kao i prvi dio, prati izvjesne sociološke fenomene svog doba, u smislu da svako vrijeme ima svoje probleme.

Režiser Radivoje Andrić, koji je nakon duže pauze režirao hit film “Leto kada sam naučila da letim” prema istoimenom romanu Jasminke Petrović, koji je sa 200.000 gledalaca bio apsolutni šampion u bioskopima tokom 2022. godine, kaže da je imao dilemu da li uopšte da snimi nastavak zbog velikog tereta odgovornosti.

- Postajete odgovorni prema dva umesto prema jednom filmu. Odgovorni ste prema filmu koji treba da radite i prema filmu koji ste radili. To je dupla odgovornost. I ova jedna je previše za mene, a kamoli dve. Moje je bilo da se bavim onim što znam, a to je da pravim film, da pazim da priča teče kako treba, da ne bude mnogo dosadno, da se uvode novi likovi i da svaki od njih uđe na zanimljiv način. Ne smem da razmišljam o publici, jer me to plaši, kao i ideja da treba da uopšte snimam nastavak - istakao je Andrić.

Osim glavne glumačke trojke, u filmu još glume Maja Mandžuka, Jelisaveta Seka Sablić, Dragan Marinković Maca, Miona Marković, Ivana Zečević, Marko Pavlović, Ivana Šćepanović, Ivana Vuković, Bojan Veljković, Miloš Đorđević, Zlatija Ocokoljić, Nikola Vujović, Stojša Oljačić, kao i reper Ivan Ivanović Đus.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana