Morikone piše muziku za Tarantina

Priredila: Mirna Pijetlović
Morikone piše muziku za Tarantina

Los Anđeles - Slavni italijanski kompozitor Enio Morikone, sarađivaće sa Kventinom Tarantinom na njegovom novom filmu "The Hateful Eight".

Potvrdio je ovo sam Tarantino, istakavši da će drama kao pozadinu imati prvu vestern muziku u 40 godina iskonskog špageti-vestern kompozitora Enija Morikonea.

Iako je Morikone poznat po muzici za mnoge vesterne, naročito one koje je režirao Serđo Leone, on već četiri decenije nije komponovao muziku za ovaj filmski žanr. Za to vrijeme je sarađivao sa mnogim režiserima, a ponajviše sa Đuzepeom Tornatoreom, čije sve filmove potpisuje kao kompozitor.

Kako posljednjih nekoliko decenija visokobudžetnih kaubojaca gotovo da nije bilo, nije čudno što se Morikone, čiju muziku prate veliki orkestri, nije vraćao ovom žanru. 

Međutim, saradnja sa Tarantinom to sve mijenja. " The Hateful Eight ", kako su Tarantino i glumačka ekipa izjavili za publiku, imaće premijeru u superširokoj 70-milimetarskoj verziji "putujućeg pozorišta" u bioskopima koji budu voljni da se prebace na klasični format na Božić, kada je najavljena premijera filma. 

Glumac Semjuel Džekson rekao je da će specijalnim prikazivanjima pokušati da se prisjete vremena kada su filmovi dolazili sa "muzičkim uvodom, pauzom, putujućim pozorištem i kada su vam takođe pružali program" - kao što je to slučaj sa klasicima poput "Prohujalo s vihorom" i "Ben Hur".

Tarantino se nedavno osvrnuo i na procurjeli scenario filma, koji je nekoliko mjeseci prijetio da ugrozi čitavu produkciju.

- Ono što me stvarno razbjesnilo u tome što se desilo sa curenjem jeste da obično kada završim scenario gotov sam s njim i spreman da krenem u produkciju, a u ovom slučaju sam htio da uradim tri radne verzije - rekao je Tarantino.

Prema njegovim riječima, postojale su niti u radnji koje još nije bio povezao.

- Ali, iako sam urlao i vikao zbog toga, ipak sam nastavio da radim ono što sam htio da uradim - istakao je Tarantino.

Mnogi glumci iskustvo saradnje sa Tarantinom opisuju kao unikatno, a među njima je i Kurt Rasel, koji je tumačio glavnu ulogu u Tarantinovom filmu "Death Proof".

- Iskreno, istina je da svakih nekoliko generacija dođe neko ko to radi ne samo drugačije, nego neko ko radi to na svoj način, koji je prosto nemoguće imitirati. Iskreno želim svakom velikom glumcu priliku da radi sa genijem kao što je Kventin Tarantino - rekao je Rasel.

Nastavak "Kil Bila"

Kventin Tarantino je rekao da su on i Uma Turman zainteresovani za treći nastavak filma "Kil Bil".

- Nikad ne recite nikad "Kil Bilu: Treći dio" - rekao je režiser, dodavši da potencijalni nastavak zavisi od godina glumice koja bi igrala kćerku lika kojeg je ranije ubila Turmin ubica u kombinezonu, Beatriks.

- Uma i ja smo razgovarali o tome. Oboje stvarno želimo da se to ostvari. Samo moramo čekati da Vernitina kćerka dovoljno odraste da želi da je ubije - izjavio je Tarantino.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana