Monika sutra na Klobuku

Ratomir Mijanović
Monika sutra na Klobuku

Trebinje - Snimanje novog filma Emira Kusturice “Ljubav i rat” biće nastavljeno sutra u Trebinju, a slavna italijanska glumica Monika Beluči prve scene trebalo bi da snima na Klobuku.

Dunja Kusturica, koja je sa Emirom napisala scenario za “Ljubav i rat”, potvrdila je za “Glas Srpske” da bi ekipa filma, zajedno sa Monikom Beluči, sutra trebalo da bude u Trebinju.

Proslavljena glumica doći će sa frizerkom, a kasnije će joj se možda pridružiti i suprug, takođe glumac, Vinsent Kasel.

Monika Beluči trebalo bi da bude smještena u centru Trebinja u hotelu “Platani”. Odmah po dolasku glumica će dobiti i svoje članove obezbjeđenja, ljude koji su bili uz nju i na festivalu “Kustendorf”.

Asistent režije na ovom filmu Slobodan Dedeić za “Glas Srpske” kaže da će snimanje filma nastaviti prvo na Klobuku, gdje je i filmska baza ekipe. 

- Ne bih da stoodstotno preciziram, ali imamo već najavljeno snimanje scena na Klobuku i nekih preostalih scena kod trebinjskog Sabornog hrama - kaže Dedeić.

Na Klobuku, u blizini srednjovjekovnog grada, nastao je pravi filmski set. Za potrebe snimanja filma izgrađena je željeznička stanica, dvije kuće, bunar, dio pruge... Sve to nagovještava da će na Klobuku biti snimljen veliki dio filma.

Komandir Vatrogasne jedinice Lastva, koja na ovom planinskom visu snabdijeva filmadžije vodom, Zdravko Paranos kaže da vlada obostrano zadovoljstvo, ekipe filma i mještana.

- Siguran sam da će filmska ekipa raditi na Klobuku bez bilo kakvih problema. Mještani su tu da pomognu ako bilo šta treba. Nama je čast i zadovoljstvo raditi sa Kusturicom i njegovom ekipom - kaže Paranos.

Priča

Film “Ljubav i rat” tematski je podijeljen u tri dijela - priču o zmiji, o ljubavi, i priču o monaštvu.

Emir Kusturica je ranije rekao da će film govoriti o svevremenskoj temi - temi dobrote, odnosno da, ako ne bude dobrote, jednog dana neće imati šta da okreće zemljinu osu.

Glavnu žensku ulogu u filmu igra glumica Monika Beluči, a značajnu ulogu imaće i srpska glumica Sloboda Mićalović.

Glavnu mušku ulogu igra Emir Kusturica.

Premijera filma biće u Kanu, u maju sljedeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana