Madona režira film o sebi

GS
Foto: Instagram

U narednih godinu dana trebalo bi da počne snimanje biografskog filma o pop-zvijezdi Madoni.

Pjevačica je kao rediteljka i koscenaristkinja godinama radila na biografskom filmu koji je prvi put najavljen 2020., ali je zbog turneje odložila snimanje. Sada britanski mediji pišu da je zvijezda odabrala i glumicu koja će se naći u glavnoj ulozi.

Riječ je o Džuliji Garner, najpoznatijoj po ulozi Rut Langmor u Netfliksovoj kriminalističkoj dramskoj seriji Ozark. Nagrađivana glumica prvi put je uključena u projekat 2022. godine nakon što je prošla napornu audiciju koja je trajala 11 sati.

Među glumicama koje su bile kandidatkinje za ulogu su i Sindi Svini, Florens Pju i Ema Lard.

Nakon turneje se fokusirala na film

Madona je prošli mjesec završila s turnejom nastupima u Brazilu od kojih je jedan oborio svjetski rekord, i sada se usredsredila na snimanje biografskog filma, piše Index.

– Džulija je i dalje njen odabir za glavnu glumicu i ostale su u kontaktu proteklih godinu dana. Razgovarale su o idejama – kaže izvor za "The Sun".

– Moramo mnogo raditi na odabiru ostatka glumačke ekipe, organizovanju snimanja i dovršavanju scenarija, ali nadamo se početku snimanja u sljedećih 12 mjeseci – dodaje izvor.

Već zna i fokus filma

Godine 2020., kada je biografski film prvi put najavljen, Madona je rekla: “Želim ljudima prenijeti nevjerovatno putovanje na koje me život odveo kao umjetnicu, muzičarku, plesačicu i ljudsko biće koje samo pokušava pronaći svoj put u ovom svijetu.”

– Fokus ovog filma uvijek će biti muzika. Muzika me održala na životu. Toliko je neispričanih i inspirativnih priča, ko će to bolje ispričati nego ja – dodala je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana