Kritičari ocrnili Odred otpisanih

Agencije
Kritičari ocrnili Odred otpisanih

Los Anđeles - "Odred otpisanih" je razočarao filmske kritičare koji kažu da ovo ostvarenje nije ni izdaleka dobro kako je najavljivano.

Film je predstavljan kao priča koja će da potisne "Marvelovu" dominaciju na velikom platnu i miksom mračnijeg pristupa (nalik onom iz Nolanovog "Betmena") i komedije da privuče novu publiku. Međutim, kritika kaže da nisu baš uspjeli.

Fanovi su očigledno zadovoljni, ali se negativne kritike ređaju u velikim zapadnim medijima. Jedan od najbolnijih udaraca zadao je "Veniti fer", koji je uporedio ovo ostvarenje sa mučnom posljednjom verzijom "Fantastične četvorke", koja je prije izgledala kao trejler dug sat i po nego kao cjelovečernji film.

Iako film na sajtu IMDB ima prilično visoku ocjenu i dobio je 8,5 od 10 zvjezdica, na sajtu "Rotten Tomatoes" je dobio samo 33 odsto, uz dvostruko veći broj "trulih" nego "svježih" kritika - 48 prema 24.

Reditelj Dejvid Ajer je odbacio kritike i naveo da "obožava ovaj film, vjeruje u njega" i dodaje da je snimanje bilo najbolje iskustvo u njegovom životu.

- Ovaj film je za fanove - kaže Ajer.

Ipak, poznati magazin nije štedio autore i okomio se pravo na reditelja.  

- Film je toliko loš i za zaborav da ga ne bi trebalo ni registrovati kao odbojnog. To bi bar bilo nešto. Ako možete da vjerujete, ovaj film je gori od "Fantastične četvorke". Ta katastrofa od filma je bar imala neku ideju iza sebe - piše "Veniti fer".

Stvar nisu izvukle ni role Margo Robi (Harli Kvin), ni Džareda Leta (Džoker), koga neki ipak porede sa Hitom Ledžerom, a drugi govore da je apsolutno nedostojan nasljednik.

Konkurencija

Britanski "Independent" navodi da je film, iako se bavi negativcima, propustio priliku da bude različit od konkurencije.

- Nije uopšte dovoljno gadan. Oni se ne ponašaju drugačije od drugih timova superheroja, a to sigurno ubija čitavu poentu - navodi kritičar portala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana