Krenulo je sa milion dolara: Otkriveno koliko su zaradile zvijezde filmova o Hariju Poteru

B92
Krenulo je sa milion dolara: Otkriveno koliko su zaradile zvijezde filmova o Hariju Poteru

Bliži se premijerno prikazivanje specijala "Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts", što je na društvenim mrežama aktuelizovalo priču o tome koliko su glumci zaradili u pojedinim dijelovima poznatog serijala o Hariju Poteru snimljenim prije više od deceniju.

Najviše interesovanja izazvao je glumački trio Danijel Redklif, Ema Votson i Rupert Grint, a kako piše portal justjared, otkriveno je koliko su iznosile njihove, i brojke su ogromne.

Gledajte Harija Potera ponovo, i platiće vam preko 1.000 evra

Rupert Grint je za ulogu u petom filmu serijala, "Harry Potter and the Order of the Phoenix", zaradio 4 miliona dolara, isto koliko i njegova koleginica Ema Votson, dok je Danijel Redklif dobio 14 miliona dolara.

Hari Poter mu je donio bogatstvo – sve je potrošio na žene i automobile

Grint i Votson su zaradili po 15 miliona za svaki dio, od ukupno dva, sedme avanture mladog čarobnjaka, dok je Redklif bio više plaćen, pa je za ulogu u "Harry Potter and the Deathly Hallows" dobio 20 miliona dolara.

Sa druge strane, njegova plata za prvu filmsku adaptaciju romana Džoan Ketlin Rouling, "Harry Potter and the Sorcerer’s Stone", iznosila je milion dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana