“Južni vetar: Ubrzanje” 10. novembra premijerno u banjalučkom “Sinestaru”: Saga prilazi svom zenitu

Milanka Mitrić/agencije
“Južni vetar: Ubrzanje” 10. novembra premijerno u banjalučkom “Sinestaru”: Saga prilazi svom zenitu

BANjALUKA – Nastavak popularnog filma “Južni vetar” u režiji Miloša Avramovića, nazvan “Ubrzanje” konačno je premijerno prikazan u Beogradu, a za nekoliko dana stiže i pred banjalučku publiku.

Film će u Banjaluci premijerno biti prikazan 10. novembra u banjalučkom bioskopu “Sinestar” (u tržnom centru “Delta), a sudeći po beogradskoj premijeri, interesovanje za nastavak je veliko.

- Vjerujemo da će sve obožavaoce ove fantastične akcijske franšize oduševiti vijest da “Južni vetar: Ubrzanje” premijerno stiže u BiH, 10. novembra u Banjaluku, a 11. novembra u Sarajevo. U oba grada će biti održane svečane premijere kojima će prisustvovati i ekipa filma. Zbog velikog interesovanja publike, “Sinestar” bioskopi su za to veče omogućili posjetiocima da osiguraju svoja mjesta u više dvorana, kako bi svi obožavaoci dobili priliku prvi pogledati film upravo u društvu svojih idola - Maraša i Baće - saopštili su iz banjalučkog “Sinestara”.

Priča prati Maraša koji želi da proširi i ozakoni nezakonito stečen novac i ulaže ga u legalne poslove.

- Tražeći povoljnu priliku, sa svojim vjernim Baćom odlazi u istočnu Srbiju. Tamo saznaje vijesti zbog kojih će biti prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu. Život na kocki, igranje po pravilima međunarodnih narko-kartela i brojne spektakularne akcijske scene - to su samo neki detalji onoga što nas čeka u “Ubrzanju” - stoji u zvaničnoj najavi filma.

Glumac Miloš Biković, koji glumi Maraša, govoreći o tematici ovog filma povodom premijere u Beogradu za RTS je kazao da takva ostvarenja donose intrigantan svijet koji ljudi mogu samo da posmatraju sa bezbjedne distance.

- “Južni vetar” je mogućnost da se tim svetom bavite, a da u taj svet ne ulazite. To je mogućnost da pratite uzbudljivu dramaturšku priču, dobro napisanu, dobro postavljenu, dobro snimljenu i mislim da je “Južni vetar” poruka da kultura i umetnost mogu da budu jako popularni i da mogu da se dopadaju ljudima, a na kraju krajeva, ako se neko i zapita oko te poruke, ako traži poruku kao u basni, onda neka pogleda sagu do kraja, jer ćemo je uskoro završiti i ona sada prilazi svome zenitu - rekao je Biković.

Glumica Jovana Stojiljković koja u “Južnom vetru” igra Sofiju, kazala je da se radnja filma odvija u samo nekoliko dana, u kojima junaci moraju da donesu ozbiljne životne odluke.

- Sofija je neko ko je uz porodicu, uz Petra Maraša i ona, što mi je drago, u ovom filmu ipak preuzme inicijativu i pokuša da spasi, ali ne bi bilo zanimljivo da otkrijem sada da li uspeva - objasnila je Stojiljkovićeva.

U filmu, koji traje 127 minuta, glume i Predrag Miki Manojlović, Miodrag Radonjić i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana