Idris Elba prvi crni agent 007

Aleksandra Madžar
Idris Elba prvi crni agent 007

London - Nakon što je grupa hakera pod imenom "Čuvari mira", "napala" studio "Sony Pictures", u javnost je procurio scenario za novu franšizu o Džejmu Bondu "Specture", zajedno sa i-mejlovima u kojima se producenti žale na prilično razočaravajući kraj filma.

Hakeri svoju igru nastavljaju, pa su sada otkrili da bi novi Džejms Bond mogao da bude britanski glumac, Idris Elba, prvi tamnoputi agent 007.

U grupi onih koji Elbu vide kao sljedećeg agenta 007 je i predsjednik filmskog odjeljenja "Sony Entertainmenta" Ejmi Paskal.

Hakerska grupa koja je uspjela da "zabrani" film "The Interview", pustila je još jednu seriju i-mejlova zaposlenih u ovoj kompaniji u javnost, a među njima je i onaj u kojem Ejmi Paskal piše bivšem izvršnom potpredsjedniku distributera Džejms Bond franšize "Columbia Pictures" Elizabet Kantilon.

- Idris bi trebalo da bude sljedeći Bond - piše, između ostalog, u i-mejlu koji je poslat 4. januara 2014. godine.

Ideja o prvom tamnoputom Bondu odavno ima veliku podršku fanova, a i sjajni Britanac je prilično zagrijan za ovaj prijedlog, pa je ranije rekao da bi rado prihvatio ulogu.

Poznati glumac, koji je nedavno tumačio lik Nelsona Mandele u biografskom ostvarenju o bivšem predsjedniku Južne Afrike, potvrdio je svoju želju prilikom "Pitajte me sve" sesije na sajtu "Redditt".

Jedan od korisnika pitao ga je da li bi prihvatio ulogu čuvenog tajnog agenta 007, a Elbin odgovor je glasio:

"Da, ukoliko bi mi ponudili ulogu, definitivno bih je prihvatio".

Elba, koji bi trebalo da daje glas zlom tigru Širkanu u Diznijevoj adaptaciji "Knjige o džungli", takođe je izjavio da voli da tumači negativce na velikom ekranu.

- Smatram da su zlikovci znatno ubjedljiviji u otkrivanju svoje psihe. Pisci obožavaju da pišu za zlikovce, zato što im oni pružaju znatno veću slobodu, a to zauzvrat glumcu daje više stvari kojima može da se bavi - izjavio je Elba.

Objasnio je da i dobri momci mogu predstavljati izazov, jer ukoliko se ne napravi dobar balans između pravog i stereotipnog heroja, glumac može izgledati izvjštačeno i lažno.

- Tako da svaka od ovih uloga ima svoje izazove, ali mislim da su negativci znatno izazovniji - kazao je Elba.

Najskuplji Bond u istoriji

Očekuje se da hakeri objave još podataka o novom Bondu. Kada je riječ o i-mejlu u vezi sa scenarijom, producenti su se složili da je film generalno dobar, ali samo dok u njega ne uđe Hajnrih Stokman, opisan kao "nedovoljno ubjedljiv zlikovac". U ranijim i-mejlovima Glikman je napisao da je budžet za film oko 300 miliona dolara, što ga čini najskupljim Bondom u istoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana