Horor triler “Sakupljač duša” ruši rekorde

B.P.
Horor triler “Sakupljač duša” ruši rekorde

LOS ANĐELES - Horor triler “Sakupljač duša”, koji je u američke bioskope stigao 12. jula, a u domaćim bioskopima se počeo prikazivati od juče, već je srušio dva rekorda.

Uz zaradu od 58,6 miliona dolara na području SAD, “Sakupljač duša” postao je komercijalno najuspješniji film produkcijske kuće “Neon”.

Tu titulu dosad je nosio nagrađivani triler “Parazit” korejskog reditelja Bonga Joon-hoa koji je osvojio “Oskara” i na području SAD zaradio 53,3 miliona dolara.

“Sakupljač duša” takođe je postao najuspješniji indi horor u posljednjih deset godina, što znači da je prestigao hit horor “Pričaj sa mnom” studija “A24” koji je zaradio 48 miliona dolara u SAD. Stručnjaci pretpostavljaju da bi “Sakupljač duša” mogao zaraditi više od 100 miliona dolara do kraja prikazivanja u bioskopima, što je impresivno ako uzmemo u obzir da je film imao budžet manji od 10 miliona dolara.

Film “Sakupljač duša” ima čak 85% pozitivnih ocjena na poznatoj platformi “Roten tomatos”, a najviše pohvala pokupio je Nikolas Kejdž za svoju ulogu misterioznog serijskog ubice kojem na kraj pokušava stati FBI agentkinja koju glumi Maika Monro. Sporedne uloge igraju Bler Undervud, Ališja Vit, Dakota Dolbi i Kijernan Šipka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana