Holivudski glumci stižu u Sombor

Tanjug
Foto: Sombor.info

SOMBOR - Somborski filmski festival održaće se od 11. do 14. jula u organizaciji Kulturnog centra “Laza Kostić” a specijalni gosti festivala biće holivudski glumci Džon Sevidž i Lazar Rokvud. najavili su organizatori.

Osim bogatog filmskog programa, predstaviće i prateći programpod nazivom “Espresso u 11” u čijem fokusu će biti filmsko izdavaštvo, saopštili su danas organizatori.

Kako je navedeno, promocija filmskog izdavaštva Filmskog centra Srbije biće održana 12. jula u 11 časova u bašti Cafe Bara des Arts.

Tog dana fokus razgovora biće na knjizi Nedeljka Kovačića “Partizanski vestern Žike Mitrovića”.

U ovoj knjizi autor rekapitulira karijeru najproduktivnijeg filmskog reditelja - Žike Mitrovića.

Istog dana, u 19 časova u Svečanoj sali Županije biće održana promocija knjige Nemanje Sarača “Kako sam otkrio Ameriku” u izdanju Kulturnog centra “Laza Kostić”.

O knjizi gdje je predstavljena biografija Lazara Rajića Rokvuda govoriće Radoslav Zelenović, Džon Savaž, Lazar Rokvud i Nemanja Sarač.

Ova knjiga govori, između ostalog, o višegodišnjem istraživačko-interpretativnom radu na rasvetljavanju života, rada i dela Lazara Rajića Rokvuda, glumca koji je prešao uzbudljiv put od vojvođanskih predjela do Kanade, Sjedinjenih Američkih Država i drugih krajeva svijeta.

Promocija knjige “Poseban kadar” u izdanju Čigoja štampe Jelice Stojančić biće održana u subotu, 13. jula u 11 časova u bašti Cafe bara des Arts.

„Poseban kadar” je priča o legendama, o filmskim kritičarima i novinarima koji su pisali i pišu o pokretnim slikama od sredine prošlog vijeka do početka drugog milenijuma. 

Kako su objasnili organizatori, program “Espresso u 11” prvi put je organizovan 2019. godine i zamišljen je kao kontakt program sa gostima festivala, sa aktuelnim filmskim temama i temama koje imaju veze sa festivalom.

Program vode Dejan Dabić, Goran Mitić i Goran Jovanović.

Predfestivalski program biće održan dan pred početak festivala, u srijedu, 10. jula u 18 časova projekcijom filma „Imaginary friends” i izložbom fotografija “Bata u 90 slika”. 

Oba programa biće održana u Kulturnom centru “Laza Kostić”, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana