Hobit stiže u RS 12. decembra

Aleksandra Madžar
Hobit stiže u RS 12. decembra

Banjaluka - Drugi dio jedne od najiščekivanijih trilogija svih vremena "Hobit: Šmaugova pustošenja" stiže 12. decembra u bioskope Republike Srpske.

Potvrdila je ovo za "Glas Srpske" portparol banjalučkog multipleksa "Palas" Marina Popović.

"Hobit: Neočekivano putovanje" je za tako kratko vrijeme osvojio publiku u domaćim bioskopima, a ljubitelji filmskih avantura Pitera Džeksona sa radoznalošću iščekuju drugi nastavak. Popularni film u Srpskoj je izazvao veliku pažnju i duge redove ispred bioskopa, što će sigurno biti slučaj i sa drugim dijelom priče o čarobnjacima i patuljcima.

Posljednji dio priče o Hobitu, rađenoj prema djelu Dž. R. R. Tolkina "Tamo i ponovo nazad", biće premijerno prikazan 13. decembra 2014. godine.

- Multipleks "Palas" je u toku sa svjetskim bioskopima, pa će vjerni fanovi Tolkina i Pitera Džeksona moći uživati u ovom filmu u isto vrijeme kada je i svjetska premijera - kazala je Popovićeva.

Posljednja klapa filmske trilogije "Hobita" pala je nedavno, čime je označen kraj dvogodišnjeg posla u novozelandskom Velingtonu, koji je ponovo bio pretvoren u Tolkinovu Srednju zemlju.

Reditelj Piter Džekson "uživo je prenosio" posljednji dan snimanja na svojoj "Fejsbuk" stranici i obratio se fanovima.

- Snimamo scene iz trećeg filma, one koje ćete vidjeti u decembru 2014. godine pa ću se truditi da sve bude kako treba. Ležim ovdje u mrklom mraku i stoti put gledam probe scena borbe. Gledam borbe, tražim kadrove koje ću danas morati da snimim. Ogroman posao je pred nama, a sav mora biti završen - naveo je tada Džekson.

On je objavio i raspored snimanja, pa su fanovi imali priliku da prate događaje tokom cijelog dana.

Zarada

Poslije dvanaest godina pauze reditelja Pitera Džeksona prvi dio njegovog filma Hobit "Neočekivano putovanje" u vrlo kratkom roku, poslije premijere, zaradio je blizu 921 milion dolara. U adaptaciji velikog Tolkinovog hita "Hobit" u obliku fantastičnog spektakla, glavnu ulogu Bilba Baginsa u filmovima tumači britanski glumac Martin Friman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana