Goslin novi Blejd raner

Priredila: Cvija Mrkonjić
Goslin novi Blejd raner

Los Anđeles - Poznati glumac Rajan Goslin potvrdio je da će glavna uloga u dugoočekivanom filmu "Blejd raner 2" pripasti definitivno njemu, ali ostali detalji ostaju obavijeni velom tajni.

Glumac je istakao da ga je prilika da radi sa rediteljem Denisom Vilnevom i snimateljem Rodžerom Dikinsom ubijedila" da prihvati ulogu u novom nastavku hit trilera sa Harisonom Fordom iz 1982. godine.

- Tačno je da sam prihvatio glavnu ulogu u novom "Blejd raneru", to je vrlo uzbudljivo, ali ne smijem da otkrivam mnogo - rekao je Gosling.

Producentska kuća "Alkon Entertejment" je ranije objavila da je reditelj Ridli Skot nakon više od 30 godina od snimanja prvog dijela ovog naučno-fantastičnog trilera pristao da radi drugi dio.

Kako su tada rekli novi "Blejd raner" neće biti rimejk, te tada još nisu bili odlučili da li će priča biti nastavak prvog dijela ili će se raditi kao priča koja prethodi prvom dijelu.

"Blejd raner" snimljen 1982. godine s Harisonom Fordom i Rutgerom Hauerom u glavnim ulogama, nije dobro prošao u bioskopima i nije ostvario komercijalni uspjeh, ali je s vremenom zaradio kultni status i danas se smatra jednim od najboljih naučno-fantastičnih filmova.

Priča filma prati policijskog detektiva koju u budućnosti proganja odbjegle replikante, umjetna bića s ljudskim likom.

Ridli Skot je osim ovog filma snimio i "Osmog putnika", "Crnu kišu", "Telmu i Luiz", "Gladijatora", "Pad crnog jastreba" i "Hanibala".

Ovaj reditelj je tri puta nominovan za "Oskara", dva puta za "Zlatni globus", a posljednje filmsko ostvarenje koje je radio prošle godine, uprkos tome što je već duboko zagazio u osmu deceniju života, je "Robin Hud".

S obzirom na podugačak spisak spektakularnih filmova koje je režirao nema sumnje da će drugi nastavak "Blejd ranera" biti odličan, uprkos prvobitnom neuspjehu prvog.

Novi film

Sljedeće godine u bioskope će stići novi film "Dobri momci" u kojem Rajan Goslin igra uz Rasela Kroua, a pod rediteljskom palicom Šejna Bleka.

- Rasel je baš duhovit u filmu i jedva čekam da ljudi vide i tu njegovu stranu. Tako je zabavan i lud - rekao je Goslin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana