Glumac Šaja Labaf: Spilberg sve manje reditelj, sve više mašina za snimanje

Priredila: Mirna Pijetlović
Glumac Šaja Labaf: Spilberg sve manje reditelj, sve više mašina za snimanje

LOS ANĐELES - Kada dođete na filmski set gdje režira Stiven Spilberg shvatite da to nije saradnja o kojoj ste sanjali, jer se on užasno promijenio. Sve je manje reditelj, a sve više isprogramirana kompanija koja pravi filmove.

Rekao je ovo u jednom intervjuu holivudski glumac Šaja Labaf, koji neće više, barem ne u skorijoj budućnosti, da sarađuje sa slavim rediteljem.

Tridesetogodišnji glumac je do sada sa Spilbergom sarađivao na filmovima "Disturbia", "Eagle Way" i "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull".

Glumac je rekao da su setovi Spilbergovih filmova drugačiji od onog što ljudi zamišljaju i da slavni reditelj glumcima ne daje mnogo slobode. 

- Sve je besprijekorno isplanirano. Morate da izgovorite neku rečenicu za 37 sekundi. Kad radite tako pet godina, više uopšte i ne znate čim se bavite. Ne sviđaju mi se filmovi koje sam napravio sa Spilbergom. Jedini film koji mi se dopao bili su "Transformersi" - rekao je Labaf.

Ovaj glumac koji je poznat po tome što nema "dlake na jeziku" je u posljednjih pet godina često bio u žiži javnosti, ali ne zbog svojih uloga nego zbog skandala. Nekoliko puta je i hapšen zbog izliva bijesa na javnim mjestima. 

Labaf je svjestan da mu njegovo ponašanje može uništiti karijeru i da je doprinijelo tome da uloga u filmu "Suicide Squad", koja je bila namijenjena njemu, na kraju pripadne Skotu Istvudu. 
- Lik je u početku bio drugačiji. Onda je došao Vil Smit i scenario se malo promijenio. Taj i lik Toma Hardija (kasnije ga je igrao Džoel Kinaman) morali su da budu manje zastupljeni u scenariju da bi se izgradio Vilov lik - ispričao je on. 

Međutim, studio nije bio spreman da se kocka i angažuje tako svojeglavog glumca. 

- Mislim da "Vorner braders" nije želio da to budem ja. Išao sam na sastanke i rekli su: "Ne, ti si lud. Dobar si glumac, ali ovo nije za tebe." Bio je to preveliki ulog za njih - rekao je Labaf. 
Ipak, ovog kontroverznog glumca publika će uskoro vidjeti u filmu "American Honey", koji je premijerno prikazan u Kanu. Trenutno snima film o teniskoj legendi Džonu Mekinrou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana