“Glas Srpske” preporučuje serije za gledanje u izolaciji: Boravak u kući lakši uz komediju i satiru VIDEO

Milanka Mitrić
“Glas Srpske” preporučuje serije za gledanje u izolaciji: Boravak u kući lakši uz komediju i satiru VIDEO

BANjALUKA - Komedija je oduvijek tu da nas izvuče iz naših mračnih ponora i iz težine svakog dana, da nas uvuče u svoj svijet, nasmije nas i makar na tren odvoji od stvarnosti, kakva god ona bila.

Stvarnost svijeta sada je turobna i neizvjesna. Dani u kojima se izolujemo, i na taj način pazimo sebe i druge, ispunjeni su stresom, brigama i ličnim borbama svakog od nas. Svako od nas pronalazi načine da prođe kroz svaki novi dan. Neko se vraća starim hobijima, neko kuva više nego inače, a neko se možda vratio čitanju, gledanju filmova i serija.

Za sve one koji bi iz stvarnosti da pobjegnu u neku dobru seriju, koja će ih usput i nasmijati, “Glas Srpske” izabrao je nekoliko televizijskih serija koje preporučujemo za gledanje u ovim danima izolacije i neizvjesnosti. Sve serije su dostupne na većini onlajn platformi za gledanje sadržaja.

“Fleabag”

Britanska komedija “Fleabag”, koju je kreirala Fibi Voler Bridž prema istoimenom dramskom tekstu, premijerno je prikazivana od juna 2016. do aprila prošle godine na kanalu Bi-Bi-Si.

Tok radnje usmjeren je na mladu ženu koja živi u Londonu, te na njene odnose s porodicom, veze, pogled na život, ljude i na apsurdnu, tragičnu i komičnu stvarnost u kojoj svakodnevno gubi i pronalazi sebe.

Uloge: Fibi Voler Bridž, Sijan Kliford, Olivija Kolman, Endru Skot

Broj sezona: 2

Broj epizoda: 12

“Bruklin 99”

Sitkom “Bruklin 99”, komedija smještena u izmišljenu 99. policijsku stanicu u Bruklinu, stvorili su Majkl Šur i Den Gur.

Priča prati svakodnevicu nekoliko detektiva koji rade u ovoj stanici, sa Rejmondom Holtom na čelu, njihove živote i prijateljstvo. Serija je emitovana na “Foksu”, a potom ju je preuzeo kanal En-Bi-Si. Emitovanje sedme sezone je u toku, a finale je predviđeno za 23. april.

Uloge: Endi Samberg, Melisa Fumero, Stefani Beatris, Teri Kruz

Broj sezona: 7

Broj epizoda: 141

“Parkovi i rekreacija”

Smještena u izmišljeni grad u Indijani, serija “Parkovi i rekreacija”, čiji je tvorac, zajedno sa Gregom Danijelsom, takođe Majkl Šur (koji je poznat i po serijama “The Office”, “The Good Place”) satirični je sitkom. Poput serije “The Office”, likovi unutar serije konstantno su snimani kamerom, prate se njihovi životi i poslovi u odjelu za parkove i rekreaciju grada Pauni. Serija je emitovana od 2009. do 2015. godine.

Uloge: Ejmi Puler, Rašida Džouns, Nik Oferman, Obri Plaza, Kris Prat

Broj sezona: 7

Broj epizoda: 125

“Silicijumska dolina”

Komediju “Silicijumska dolina” stvorili su Majk Džadž, Džon Altšuler i Dejv Krinsi, a emitovana je od 2014. do kraja prošle godine.

Priča prati nekoliko momaka koji pokušavaju da uspiju u Silicijumskoj dolini, stvarajući svoju aplikaciju “Pied Piper”, koja bi bila revolucionarna što se kompresije podataka tiče, te njihov pokušaj osnivanja sopstvene tehnološke kompanije u moru drugih.

Uloge: Tomas Midldič, T. Dž. Miler, Martin Star, Zahari Vuds

Broj sezona: 6

Broj epizoda: 53

“Ruska lutka”

Serija “Ruska lutka” je komična misterija i priča o ženi Nadji, koja konstantno i iznova umire na svojoj rođendanskoj zabavi u Njujorku i prati njene pokušaje da shvati šta i zašto joj se dešavaju apsurdne situacije u kojima se našla.

Prva sezona prikazana je na platformi “Netfliks”, a prošle godine “Ruska lutka” obnovljena je za drugu sezonu, čiji datum emitovanja još nije poznat.

Seriju su stvorile Nataša Lijoun, Lesli Hedland i Ejmi Poler.

Uloge: Nataša Lijoun, Greta Li, Čarli Barnet

Broj sezona: 1

Broj epizoda: 8

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana