Film snimljen 2015. biće prikazan tek 2115. godine

Sputnik
Foto: printscreen

Džon Malkovič i Robert Rodrigez snimili su film koji će biti prikazan tek za 100 godina.

Radnja filma, prikladnog naslova „100 godina“, smještena je u sadašnjost, ali će on biti prikazan tek 18. decembra 2115, prema pisanju portala Io9.
Radi se o dobro smišljenom marketinškom triku u kojem je marka konjaka „Luj XIII“ angažovala poznatog meksičkog redatelja Roberta Rodrigeza za ambiciozni umjetnički eksperiment snimanja filma koji će stotinu godina boraviti iza neprobojnog stakla.

Brojevi nisu slučajni, sto godina je period koji protekne između punjenja „Luja XIII“ i puštanja u prodaju te dragocijene boce kojoj je prosječna cijena oko 3000 dolara. U sklopu ove luksuzne reklame angažovana je glumačka zvijezda Džon Malkovič.
 
Nikakvi detalji ni o filmu ni radnji nisu izišli u javnost, osim tri tizera koji su reklama za „Luj XIII“, smještena u tri različite varijante budućnosti.

Kad je projekt prvi put predstavljen, bilo je nekoliko opcija o tome što će biti budućnost. Nevjerovatno visoka tehnologija, kompjuterizovane verzije svijeta, povratak prirodi, poluurušena civilizacija, a onda je postojala retro budućnost kakva je zamišljana u naučnoj fantastici ‘40-ih ili ‘50-ih“, rekao je Malkovič.

Kao dio promocije filma „Luj XIII“ će podijeliti 1000 metalnih ulaznica koje će omogućiti potomcima primatelja da vide projekciju filma „100 godina“ za 100 godina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana