Film “Prva klasa - pun gas” stiže u bioskope 17. oktobra

Rajko Vuković
Film “Prva klasa - pun gas” stiže u bioskope 17. oktobra

BEOGRAD - Debitantski film reditelja Aleksandra Miće Popovića “Prva klasa - pun gas” imaće premijeru 15. oktobra u dvorani “Sinepleksa Ušće”, a u bioskope dolazi 17. oktobra.

Više od četrdeset godina prošlo je od čuvenog kultnog filma “Nacionalna klasa” proslavljenog reditelja Gorana Markovića, koji je pobrao sve simpatije širom tadašnje Jugoslavije, a nezaboravna glumačka rola legendarnog Dragana Nikolića još se pamti i mnoge replike iz filma urezane su u opšti govor. 

Nakon ovog klasika zbog koji svi pjevamo poznati Topićev hit “Ko je ona luda glava” niko se nije do sad uhvatio u koštac sa željom da napravi sličan film, koji bi bio posvećen automobilskim trkama, kao što je to slučaj sa filmom “Prva klasa - pun gas” u režiji Miće Popovića, koji će imati priliku da ovom pričom prikaže neki novi šarm Beograda i ljudi u njemu.

Popovićev debi film je neka vrsta modernog rimejka “Nacionalne klase”, koji ponovo donosi uzbudljivu domaću priču o automobilskim trkama i ljudima koji žive za adrenalin i uzbuđenje. 

U glavnim ulogama su Rade Ćosić i Miodrag Radonjić, kao dva neprikosnovena rivala na trkačkoj stazi Beba i Nemac. Njihova opsesija trkama sa legendarnim “jugićima” vodi ih na put ka osvajanu prestižnog prvenstva, sa snom da zakorače u svijet “formule”.

Ali trka nije jedino što ubrzava njihov puls, na scenu stupa ljubavni trougao, koji dodatno usijava atmosferu. Oba vozača zaljubljena su u istu ženu Nensi, koju igra Matea Milosavljević. Ova ljubavna zavrzlama dodatno komplikuje njihove odnose, stvarajući napetost koja se osjeća u svakom kadru.

Uz moto “Film brži od juga” spremite se za adrenalinsku vožnju kroz strast, rivalstvo i ljubavnu dramu kakvu niste očekivali. Ovaj film nije samo još jedna priča, već prava trka ka srcima publike, piše u najavi filma.

U filmu još igraju Andrija Milošević, Nenad Jezdić, Olga Odanović, Ljubomir Bandović, Hristina Popović, Branko Vidaković, Aleksandra Tomić i Darko Perić, glumac poznat po španskoj seriji “Kuća od papira”, kome je ovo prvi projekat u Srbiji. 

- U filmu igra skauta iz GT3 koji dolazi u prvu klasu Srbije i napravi pravu pometnju među vozačima i timovima koji učestvuju u auto-moto sportu kod nas – navedeno je u saopštenju.

Scenario za “Prvu klasu - pun gas” napisali su Zoran Mitrović i Rade Ćosić, koji je i producent uz Zorana Tomića i Nikolu Burovca.

MUZIKA

Originalni film Gorana Markovića iz 1978. godine, koliko po vrsnoj priči, režiji i glumi, ostao je upamćen i po muzici, koja je postala simbol jedne epohe.

Muzičko izdanje sa devet pjesama izašlo je 1979. godine, sa najavom za izlazak filma. Album je izdat u obliku LP ploče, a izdavač je bio PGP-RTB. Muziku je komponovao Zoran Simjanović, tekstove pjesama je napisala Marina Tucaković, a od pjevača se pojavljuju Dado Topić, Slađana Milošević, Peđa Vranešević (“Laboratorija zvuka”), Oliver Mandić, Oliver Dragojević i Zumreta Midžić-Zuzi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana