Film o poznatom Klifordu od 6. januara u domaćim bioskopima: Čudesne avanture s crvenim psom

Priredila: Milanka Mitrić/agencije
Film o poznatom Klifordu od 6. januara u domaćim bioskopima: Čudesne avanture s crvenim psom

BANjALUKA - Prije nekoliko decenija svijet je prvi put uplovio u čudesni svijet avantura crvenog psa Kliforda, kojeg je stvorio pisac za djecu Norman Brajdvel, a početkom iduće godine svi ljubitelji Kliforda imaće priliku da uživaju u još jednoj ekranizaciji priče o velikom psu.

Objavljivanje serijala knjiga za djecu počelo je 1963. godine, a gigantski crveni pas u decenijama koje su dolazile osvajao je srca čitalaca širom svijeta, a do 2015. godine objavljeno je osamdeset naslova.

Djela su ekranizovana u video-igre, animirane serije, te u filmove kombinovane sa animacijom. Među njima najpopularnija je animirana serija emitovana od 4. septembra 2000. do 25. februara 2003. godine, a ove godine izašao je i film, koji uskoro stiže i u domaće bioskope.

U ovom ostvarenju, koje je režirao Volt Beker, igraju Džek Vajthol, Darbi Kamp, Toni Hejl, Sijena Gilori, Rasel Vong i Džon Kliz. Film je rađen po scenariju koji su pisali Džej Šerik, Dejvid Ron i Blejz Hemingvej.

- Kada srednjoškolka Emili Elizabet sretne magičnog spasioca životinja koji joj poklanja malu crvenu kucu, ona nije očekivala da će se probuditi i pronaći ogromnog psa od tri i po metra u svom malom stanu u Njujorku. Dok je njena samohrana majka poslovno odsutna, Emili i njen zabavni, ali impulsivni ujak Kejsi kreću u uzbudljivu avanturu u kojoj će naši junaci da gricnu Veliku jabuku. Na osnovu voljenog lika iz omiljenih knjiga Kliford će naučiti svijet kako se voli veliko - stoji u najavi filma, koji će u domaće bioskope u regionu stići početkom godine, a od 6. januara biće na redovnom bioskopskom repertoaru u Srbiji i Republici Srpskoj.

Glasove sinhronizacije na srpski jezik pozajmili su Darija Vračević, Miloš Dašić, Nataša Balog, Branislav Jevtić, Tomaš Sarić, Valentina Pavličić, Jovana Cavnić, Miloš Đuričić, Aleksandar Srebrić, Aleksandar Gligorić, Dragan Vujić, Viktor Majer, Milan Antonić, Milan Tubić, Dušica Novaković, Olga Suvačarov, Marko Marković, Marija Ognjenović, Nikola Todorović i Dimitrije Cincar Kostić.

Za režiju sinhronizacije zadužen je bio Milan Antonić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana