Film “Nedelja” večeras premijerno u “Sinepleksu Palas” VIDEO

Priredila: Ilijana Božić
Film “Nedelja” večeras premijerno u “Sinepleksu Palas” VIDEO

BANjALUKA - Film “Nedelja”, koji prikazuje život jednog od najomiljenijih pjevača na ovim prostorima Džeja Ramadanovskog, rađen u režiji Nemanje Ćeranića, premijerno će biti prikazan večeras od 20 časova u banjalučkom “Sinepleksu Palas” uz prisustvo dijela glumačke i autorske ekipe.

Film je počeo da obara rekorde sa više od 100.000 gledalaca za samo pet dana prikazivanja, saopštili su producenti, a nakon svečane premijere, koja je prije nekoliko dana održana u Beogradu, posjećenost u bioskopima širom Srbije i Crne Gore svakodnevno raste.

Nakon premijernog prikazivanja u Banjaluci “Nedelja” će od sutra biti na redovnom repertoaru “Sinepleksa Palas”.

Film “Nedelja” inspirisan je istinitim događajima, a donosi priču o Džeju od njegove najranije mladosti pa do velikog uspjeha koji je ostvario. Iako nije imao lako djetinjstvo, koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspio zauzeti svoje mjesto na muzičkoj sceni i kroz pjesme postati dio života mnogih generacija.

Film je nastao po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenariste Stefana Boškovića.

Džeja igra Husein Alijević Husa, pjevač grupe “Bit strit”, a publika će imati priliku da vidi kako je izgledao život jednog od najpopularnijih pjevača, ali i da vidi na koji način su događaji i ljudi iz djetinjstva i rane mladosti oblikovali njegov životni put.

Film “Nedelja” takođe prikazuje i duh Dorćola sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, ali i tranziciju u devedesete. Riječ je o ostvarenju koje donosi i priču o prijateljstvu i uspjehu u kojem se prožimaju elementi akcije i drame. Jedan od najupečatljivijih momenata je Džejev susret sa Marinom Tucaković, koju u filmu glumi Milica Janevski. Marina Tucaković je napisala neke od najvećih Džejevih hitova kao što su “Živote, ženo bez morala”, “Nedelja”, “Zar ja da ti brišem suze” i mnoge druge. Digla je Džeja u zvijezde i bila je veoma važna u njegovom životu.

Ovo ostvarenje nakon premijere u “Palasu” stiže i u bioskope u kulturnim centrima širom Republike Srpske.

Glumci

Pored Huseina Alijevića i Milice Janevski, glumačku ekipu čine i Marko Janketić, Aleksej Bjelogrlić, Ana Pindović, Zlatan Vidović, te Maša Đorđević. Tu su i Jovo Maksić i Bajram Severdžan, Nela Mihailović i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana