Film "Jeni, malo svjetlo sa zapada" u Trebinju

GS
Foto: RTRS

U Trebinju će večeras biti prikazan dokumentarni film "Jeni, malo svjetlo sa zapada" reditelja Slobodana Simojlovića, snimljenog u koprodukciji Kinoteke Republike Srpske i Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Gost Kinoteke Republike Srpske biće reditelj Goran Radovanović.

Film "Jeni, malo svjetlo sa zapada" snimljen je po knjizi "Ratni dnevnik Pale 1993-1995" koju je napisala Jeni Litenberg, a priredio je akademik Mirko Šošić.

Knjiga predstavlja dragocjeno i nepristrasno svjedočanstvo o ratu na ovim prostorima iz ugla holandske apotekarke, koja je došla u humanitarnu misiju 1993. godine i ostala sve do 1995. godine.

Dokumentarni film prati knjigu-dnevnik i gledaoce upoznaje sa likom i djelom Ligtenbergove, koja je ratne godine provela u Palama i tokom tog perioda napisala dnevnik.

U Kulturnom centru na Palama u organizaciji Kinoteke Republike Srpske u srijedu, 16. februara, regionalnu premijeru imao je novi film poznatog srpskog režisera Gorana Radovanovića "Čekajući Handkea" o posebnim vezama nobelovca Petera Handkea sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana