Film "Guguto Memeto" nagrađen u Češkoj i Grčkoj

Milanka Mitrić
Film "Guguto Memeto" nagrađen u Češkoj i Grčkoj

BANjALUKA - Nakon nagrada za najbolji studentski film na festivalima u Herceg Novom i Novom Sadu, film "Guguto Memeto" u režiji Branislava Stošića osvojio je još dvije nagrade.

Ovo ostvarenje studenta Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, osvojilo je gran-pri na olimpijadi u Grčkoj, te priznanje na Međunarodnom festivalu umjetničkog filma u Atini gdje je osvojio nagradu za najbolji film fantazije. Film je osvojio počasno priznanje i nagradu za najbolju fotografiju (koju potpisuje Zoran Pilipović) na Evropskom festivalu kratkog filma u Češkoj.

- Film je na Filmskoj olimpijadi, osim gran-pri nagrade, dobio nagradu na najbolji studentski film i najbolju komediju, scenaristi Branislav Stošić i Stefan Tićmi nagradu za najbolju ideju, Duško Mazalica, glumac u ovom ostvarenju, nagradu za najbolju glavnu ulogu, a Zorana Klječanin nagradu za najbolju scenografiju, šminku i frizuru. Film je nagrađen i od strane publike bronzanom medaljom - saopšteno je iz Audio-vizuelnog centra Republike Srpske, koji je podržao ovaj film.

Glavne uloge tumače Duško Mazalica, Božana Bijelić i Tijana Pečenčić dok su u ostalim ulogama Milica Stanković, Nemanja Stanković, Todor Mazalica, Danica Kaurin i Nika Milinković. Scenario potpisuju Branislav Stošić i Stefan Tićmi, a producent je Đorđe Ćirić.

Direktor fotografije je Zoran Pilipović, kompozitor Hajrudin Muhić, animaciju potpisuje Tamara Maksimović, montažu Goran Puzić, dizajn zvuka Igor Suzić  i scenograf i kostimograf je Zorana Klječanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana