Film "Bitlđus Bitlđus" Tima Bartona otvara Mostru

Tanjug
Film "Bitlđus Bitlđus" Tima Bartona otvara Mostru

VENECIJA - Film " Bitlđus Bitlđus " Tima Bartona, otvoriće večeras 81. Međunarodni filmski festival u Veneciji  dok će počasnog Zlatnog lava dobiti američka glumica Sigurni Viver, najavili su ranije organizatori.

Na Mostri se očekuju zvijezde poput Anđeline Džoli, Lejdi Gage, Breda Pitlj, Džordža Klunija i Nikol Kidman.

Ukupno 21 film biće u konkurenciji za prestižnog Zlatnog lava za najbolji film.

Jedan od filmova koje publika i stručna javnost sa nestrpljenjem očekuje je  "Džoker: Ludilo u dvoje" Toda Filipsa, koji se vraća iza kamere za nastavak "Džokera", i dalje sa Hoakinom Feniksom u glavnoj ulozi, ovog puta uz Lejdi Gagu.

U konkurenciji je i ostvarenje "Marija" u kojem Anđelina Džoli glumi slavnu Mariju Kalas tokom posljednjih dana njegov života u Parizu.

Kluni i Pit će predstaviti van konkurencije film "Vukovi" Džona Votsa.

U konkurenciji je i ostvarenje "Soba pored" , novi film španskog reditelja Pedra Almodovara i prvi snimljen na engleskom u Njujorku, u kojem glume Tilda Svinton, Džulijana Mur i Džon Turturo.

Australijska zvijezda Nikol Kidman igra glavnu ulogu u "Babygirl" Haline Reijn. Britanski glumac Džud Lo igra glavnu ulogu u filmu " The Order", Australijanca Džastina Kurzela.

U trci za glavnu nagradu su i tri francuska i pet italijanskih filmova.

Predsjednica žirija ove godine je francuska glumica Izabel Iper.

Prošlogodišnji dobitnik Zlatnog lava je film "Jadna stvorenja" grčkog reditelja Jorgosa Lantimosa sa Emom Stoun u glavnoj ulozi.

Filmski festival u Veneciji 7. septembra, jedan je od glavnih filmskih festivala u Evropi uz festivale u Kanu i Berlinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana