Film "A Complete Unknown": Bob Dilan na životnoj i muzičkoj raskrsnici

B.P.
Film "A Complete Unknown": Bob Dilan na životnoj i muzičkoj raskrsnici

NjUJORK - Studio “Serčlajts” je premijerno prikazao drugi trejler za novi film reditelja Džejmsa Mangolda “A Complete Unknown”, slobodnu filmsku biografiju slavnog rok muzičara Boba Dilana.

Talentovani Timoti Šalame glumi Dilana u projektu koji služi kao polubiografski film o legendarnoj muzičkoj ikoni i istražuje kontroverzu o njegovom prelasku na instrumente sa električnim zvukom sredinom šeste decenije prošlog vijeka.

Radnjom fokusiran na njujoršku muzičku scenu ranih šezdesetih, film prati Dilana kao 19-godišnjeg muzičara iz Minesote koji počinje meteorski uspon kao folk pjevač u koncertnim dvoranama i na vrhove top-lista. Njegove pjesme i prateća mitologija folk heroja postaju svjetska senzacija, kulminirajući njegovim revolucionarnim električnim rokenrol nastupom na Njuport folk festivalu 1965. godine, događajem koji se smatra jednim od ključnih momenata rok mitologije. U glavnim ulogama su Edvard Norton kao Pit Siger, Ela Faning kao Silvija Ruso, Bojd Holbruk kao Džoni Keš, Monika Barbaro kao Džoan Baez, Dan Fogler kao Albert Grosman i brojni drugi glumci. Scenario je napisao režiser Magnold zajedno sa Džejom Koksom, a prve reakcije gledalaca trejlera ne kriju oduševljenje viđenim. Ljudi su u komentarima posebno hvalili izbor glavnog glumca, koji je već sada premašio njihova očekivanja i oduševio ih u nekoliko kadrova prikazanih u novom trejleru.

- Šalameov prikaz Boba Dilana mnogo je bolji nego što sam očekivao. Nadam se da će ova uloga vratiti Timotija Šalamea na “Oskare”, jer Timoti svira i pjeva sve pjesme u ovom filmu savršeno oponašajući Dilanov poseban glas. Nevjerovatan je! Potencijalni dobitnik sljedećih “Zlatnih globusa” - samo su neki od komentara. Film bi trebalo da bude objavljen 25. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana