FEST: Za najbolji film izabran “Nitram”, Džastina Kurcela

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Jubilarni Međunarodni filmski festival večeras je svečano zatvoren dodjelom nagrada, među kojima je “Beogradski pobednik za najbolji film” pripao “Nitramu” Džastina Kurcela, a za najbolju režiju Dini Dumi za “Sestre”.

Članovi žirija na 50. FESTU - Miloš Biković, Tamara Dragičević, Đerđi Raduli, Argiris Papadimitropulos i Toni Gojanović odlučili su da nagrade Sjevernomakedonku Dumu za “veštinu vođenja i usmeravanja mladih glumaca i fantastično pripovedanje kroz objektiv”, prenosi Tanjug.

Australijski film “Nitram” “bavi se suštinskim i važnim izazovima nedostatka komunikacije među ljudima i razornim nedostatkom ljubavi”.

“Ovo su uzbudljive vijesti. Nevjerovatno sam počastvovan i ponosan. Čuo sam da je festival fantastičan”, rekao je Kurcela u video-poruci iz Australije.

Tokom 10 dana trajanja 50. FEST-a održano je 380 projekcija, devet premijera domaćih filmova, stiglo je 116 gostiju i prodato je 52.000 ulaznica, saopštila je direkcija Međunarodnog filmskog festivala danas na završnoj konferenciji za medije u Kombank dvorani.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana