“Fantastične zvijeri: Dambldorove tajne” od sutra u bioskopima: Povratak u čarobnjački svijet

Milanka Mitrić/Agencije
“Fantastične zvijeri: Dambldorove tajne” od sutra u bioskopima: Povratak u čarobnjački svijet

BANjALUKA - Ljubitelji čarobnjačkog svijeta stvorenog perom Dž. K. Rouling i pretočenog u filmove od sutra će moći da uživaju u nastavku popularnog filma smještenog u vrijeme prije priče o Hariju Poteru.

Film “Fantastične zvijeri: Dambldorove tajne”, u režiji Dejvida Jejtsa, od sutra će biti na redovnom repertoaru banjalučkog “Sinepleksa Palas” i ostalih bioskopa u državi i regiji.

Nakon “Fantastičnih zvijeri” i drugog dijela “Fantastične zvijeri: Grindelvaldova zlodjela”, treći film u serijalu smješten u 1932. godinu, prati nastavak priče o mračnom čarobnjaku Gelertu Grindelvaldu, kojeg igra Mads Mikelsen i njegovim sukobima sa ostatkom čarobnjačkog svijeta.

Gelerta Grindelvalda ranije je glumio Džoni Dep, a u filmu igraju i Edi Redmejn, Ketrin Voterston, Den Fogler, Alison Sudol, Ezra Miler, Džud Lo i Džesika Vilijams.

- Profesor Albus Dambldor shvata da veliki mračni čarobnjak Gelert Grindelvald želi da preuzme kontrolu nad čarobnjačkim svijetom. Kako ne može sam da ga zaustavi, pomaže mu Njut Skamander, koji predvodi neustrašivu ekipu čarobnjaka uz pomoć jednog “normalca”. U nevjerovatnoj misiji susreću se stare i nove čudesne zvijeri, od kojih je dio na Grindelvaldovoj strani. Dambldor, međutim, zbog velikog rizika i opasnosti, neće dugo ostati po strani - stoji u zvaničnom sinopsisu filma o čarobnjačkom svijetu klasične borbe dobra i zla, koji je jedanaesto ostvarenje u franšizi o čarobnjaku Hariju Poteru.

Ostvarenje, čija distribucija je ranije počela u SAD i Velikoj Britaniji, dobilo je izmiješane kritike poznatih svjetskih magazina.

Govoreći o filmu, za koji su scenario radili Dž. K. Rouling i Stiv Klovs, kritičar “Gardijana” Piter Bredšo istakao je da se radi o još jednom filmu odlične produkcije, sa dobrim vizuelnim efektima, kao i da je ovaj nastavak jedna ljupka avantura u svijetu fantazije.

Drugi kritičari u filmu posebno hvale glumca Madsa Mikelsena, te su usaglašeni o tome da je njegova verzija Grindelvalda mnogo bolja.

- Mikelsen igra Grindelvalda s neodoljivom harizmom, a čini to toliko dobro da lako ubijedi svakoga koga uspije da zavede da u ratu bude na njegovoj strani - navodi  kritičarka Kristen Akuna za magazin “Insajder” i dodaje da prilično lako zaboraviti da je Dep ikad igrao Grindelvalda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana