“Falsifikator” u trci za nagradu

Agencije
“Falsifikator” u trci za nagradu

Vrnjačka Banja - Film “Falsifikator” po scenariju i u režiji Gorana Markovića dio je takmičarskog programa 37. festivala filmskog scenarija za čije je svečano otvaranje sve bilo spremno do zaključenja ovog broja našeg lista.

Na festivalu u Vrnjačkoj Banji, do 17. avgusta u takmičarskom programu biće prikazano 11 filmova. “Falsifikator” je većim dijelom snimljen u Republici Srpskoj, a dijelom glumačke ekipe iz Srpske. Producenti ovog filma su “Drina film”, “Balkan film” i Filip Cepter, a Radio-televizija Republike Srpske je koproducent.

Na programu će biti “Odumiranje” po scenariju Dušana Spasojevića i u režiji Miloša Pušića, “Falsifikator” (Goran Marković i Tihomir Stanić/Marković), “Ljuljaška” (Tamara Drakulić i Ana Ivanović/Drakulić), “Država” (Saša Radojević/Jelena Marković), “Krugovi” (Srđan Koljević i Melina Pota Koljević/Srdan Golubović).

Publika će imati priliku da pogleda i “Vir” Bojana Vuka Kosovčevića, “S/Kidanje” po scenariju Nede Radulović, Biljane Maksić i Koste Đorđevića, u režiji Đorđevića, “Artiljero” Srđana Anđelića, “Mamaroš” Momčila Mrdakovića, “Ljubav dolazi kasnije” Hadži Aleksandra Đurovića.

U konkurenciji za festivalske nagrade biće i ostvarenja “Gde je Nađa” za koje je scenario napisao Kosta Peševski, dok režiju potpisuju Luka Popadić, Aron Sekelj, Raško Milatović, Marko Đorđević, Miloš Milovanović, Nemanja Vojinović, Petar Ristovski i Tea Lukač.

O najboljem scenariju odlučivaće žiri, u kojem će biti režiser Želimir Žilnik, umjetnički direktor Festa Borislav Anđelić i dramski pisac, scenarista, glumac i reditelj Milan Jelić, nagrađen na prvom Festivalu filmskog scenarija 1977. zajedno sa Predragom Perišićem za film “Ljubavni život Budimira Trajkovića”. Najavljen je i bogat prateći program.

Prateći program

Na zatvaranju festivala, van konkurencije, publika će moći da pogleda film “Kad svane dan” po scenariju Filipa Davida i Gorana Paskaljevića, u režiji Paskaljevića.

U okviru programa “Preko plota” biće prikazan film “Ljudožder vegetarijanac” u režiji Branka Šmita, koji je scenario napisao sa Ivom Balenovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana