“Falsifikator” podigao zavjesu

Aleksandra Rajković
“Falsifikator” podigao zavjesu

Herceg Novi - Film “Falsifikator” u režiji Gorana Markovića otvorio je 27. Montenegro film festivala u Herceg Novom.

Riječ je o filmu za koji je Marković radio i scenario, zajedno sa glumcem Tihomirom Stanićem, koji je i glavni glumac i producent ovog ostvarenja. “Falsifikator” je većim dijelom snimljen u Republici Srpskoj, a dio glumačke ekipe je takođe iz Srpske.

Publika na festivalu u Herceg Novom bila je oduševljena filmom koji govori o Anđelku, direktoru škole koji iz čistog altruizima falsifikuje diplome. Uz aplauze i ovacije, publici ovog filmskog festivala poklonili su se Goran Marković, Tihomir Stanić, glumci Momčilo Pićurić, Dušan Plavšić, Mihajlo Stanić, montažer Snežana Ivanović.

- Počastvovani smo što priča iz “Falsifikatora” jednako oduševljava publiku gde god da bude prikazan ovaj film. Takođe, raduje nas što smo u takmičarskom programu jednog uglednog festivala kao što je hercegnovski - rekao je za “Glas Srpske” Tihomir Stanić.   

U filmu “Falsifikator” igraju i Branka Katić, Dragan Petrović, Sergej Trifunović, Dražen Pavlović, Radko Polič, Goran Navojec, Jernej Šugman, Petar Mirčevski, Svetozar Cvetković... U filmskoj ekipi su i glumci iz Republike Srpske, Boris Šavija, Branko Janković, Dragoslav Medojević, Željko Stjepanović, Aleksandar Stojković, Dobrica Agatonović, Anja Stanić.

U glavnom takmičarskom programu 27. Montenegro film festivala (MFF), koji će trajati do 7. avgusta, učestvovaće tri srpska dugometražna igrana filma. Tokom smotre biće prikazana i srpska ostvarenja “Odumiranje” Miloša Pušića i “S/Kidanje” Koste Đorđevića. Osim toga, na svečanom zatvaranju, van konkurencije, biće prikazan film Gorana Paskaljevića “Kad svane dan”.

“Falsifikator” je nastao u produkciji “Drina filma” i “Balkan filma”, a Radio-televizija Republike Srpske i “Jadran film” su koproducenti.

Selektor

Umjetnički direktor i selektor festivala u Herceg Novom Srdan Golubović najavio je da će manifestacija “pokazati svu raznolikost rediteljskih svetova, uzbudljive, duhovite, žestoke, neobične, nostalgične, društveno kritičke, melanholične, buntovne, zabavne i upozoravajuće filmove”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana