Emitovanje serije "Trag divljači" počinje 24. juna: Razotkrivanje mračnih strana istorije

Milanka Mitrić/agencije
Emitovanje serije "Trag divljači" počinje 24. juna: Razotkrivanje mračnih strana istorije

BEOGRAD - Priča smještena u doba bivše Jugoslavije, koja prati novinara i njegovo istraživanje misterioznog ubistva je priča "Traga divljači", ostvarenja u režiji Nenada Pavlovića, filma i serije, čije emitovanje počinje 24. juna.

Nakon uspjeha istoimenog filma serija, za koju su, kao i za film scenario pisali Nenad Pavlović, Dimitrije Vojnov i Đorđe Milosavljević biće emitovana vikendom od 21 čas na kanalu "Superstar".

Radnja počinje 1979. godine i prati Jugoslava, koji je ambiciozni reporter u državi koja kontroliše medije.

- Blagoje je pukovnik Udbe pred penzijom, skrhan zdravstvenim problemima. Putevi im se ukrštaju kada obojica odlaze da istraže slučaj svirepog ubistva u istočnoj Srbiji. U živopisnom ambijentu Jugoslav upoznaje Blagojevu djecu, sina Aljošu, disidenta-pustinjaka i kćerku Sonju, udovicu žrtve zločina i lokalnu feme fatale. Jugoslav ulazi u vezu sa Sonjom, što mu remeti moć rasuđivanja. Zadirući dublje u istragu, otkriva čitavu riznicu mračnih tajni te intimnih i političkih izdaja u koje je umiješana Blagojeva porodica. Tragajući za izazovnom pričom Jugoslav nailazi na komunističko Srce tame - bilježe producenti o ovoj seriji rađenoj prema motivima istoimenog romana Živojina Pavlovića.

U filmu i u seriji glume Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović i mnogi drugi.

- Oni koji su pogledali film imaće osećaj da znaju nešto, a u stvari će, kroz seriju, otkriti neke linije koje su potpuno sakrivene, a o tome ne mogu da vam pričam kako vas ne bih razočarao. Radnja serije biće šira i drugačija - kazao je glumac Radivoje Bukvić, prenosi "Dnevnikov TV magazin" i dodao da je serija u stvari rađena drugačije nego film.

On je objasnio da je "Trag divljači" i zapis i opomena na neke stvari koje su pokušane da budu sklonjene od očiju javnosti.

- Zahvaljujući Živojinu Pavloviću, koji je ostavio trag tim pričama o našem narodu u Timočkoj krajini, koji je stradao zbog tadašnjih komunista, one su, ipak, obelodanjene. Njegov sin Nenad Pavlović nastavio je i naslonio celu priču, koja je, u stvari, glavna inspiracija za ovo delo. Ovo je podsećanje na neke tamne strane i mrlje naše istorije koje zamalo da budu zaboravljene - jasan je Bukvić, koji je objasnio da je i dodao da je njegov junak Jugoslav spreman da žrtvuje sopstveni život da bi odbranio i ono malo slobode i istine koja je preostala, čak i u vremenu kad se za to može izgubiti i glava.

Glumica Nada Šargin glumi lik Sonje Babić, a ona je rekla da je serija izuzetno dobro dočarala to vrijeme.

- Dobro je slikano, a i kostim, šminka i scenografija su odlično dočarali to vreme. Iako sam bila mala sećam se i Jugoslavije i socijalizma. Ja za stvari prikazane u filmu i seriji nisam znala, nisam bila okružena takvim ljudima tek posle sam saznala za mračne strane tog vremena, ali meni je Jugoslavija bila super - navela je glumica.

O autoru

Živojin Pavlović bio je književnik, slikar režiser crnog talasa jugoslovenskog filma i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Među filmovima koje je radio su "Kad budem mrtav i beo", "Zadah tela", "Na putu za Katankgu", a neka od djela koja je napisao su romani "Zadah tela", "Raslo mi je badem drvo", "Lov na tigrove", zbirke "Krivudava reka", "Kriške vremena" i druga

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana