Emitovanje serije “Asoka” počinje 23. avgusta: Hrabra ratnica spasava galaksiju

Milanka Mitrić
Emitovanje serije “Asoka” počinje 23. avgusta: Hrabra ratnica spasava galaksiju

BANjALUKA - Filmski i televizijski univerzum “Ratova zvijezda” u posljednjih nekoliko godina je, čini se, nepresušan izvor za stvaranje i širenje različitih priča o likovima koji su dio tog svijeta.

Jedan od likova je i sporedni lik animiranog filma “Ratovi zvijezda: Ratovi klonova” iz 2008. godine i kasnije serije - Asoka Tano.

Ona je, u stvari, padavan (kontrast) Anakina Skajvokera i lik koji se pojavljuje u seriji “Ratovi zvijezda: Pobunjenici” i “Ratovi zvijezda: Uspon Skajvokera” iz 2019. godine. Takođe, pojavljuje se u seriji “Mandalorijan”, gdje ju je tumačila Rosario Doson, koja je glumi i u seriji “Asoka”, čija premijera je planirana za 23. avgust. Dosonova je, osim u “Mandalorijanu” ulogu ponovila u seriji “Knjiga Boba Feta”.

- Smještena u vrijeme nakon pada Carstva, serija “Asoka” prati Asoku Tanu, nekadašnjeg džedaj viteza, dok ona istražuje prijetnje već ranjenoj galaksiji - stoji u zvaničnom sinopsisu serije.

Seriju su stvarali Džon Favro i Dejv Filoni za “Dizni plus”, gdje će 23. avgusta biti emitovane dvije epizode, dok će ostale epizode biti prikazivane jednom sedmično.

- Ovaj lik je našao novi put sa svime što smo radili i serija “Mandalorijan” je napravila baš lijep temelj za razvoj - rekao je Filoni, govoreći o početku rada na seriji.

Osvrćući se na stvaranje lika Asoke Tano, Rosario Doson je u jednom razgovoru za “Entertejment vikli” rekla da su lik ove ratnice djelimično inspirisali Gandalf Bijeli i Gandalf Sivi, u smisli realizacije čitavog tog puta promjena, na kojem se nađe. Kako kaže, Asoka je sposobna i izuzetna i u nju drugi mogu da se ugledaju kao u vođu.

- Ona djeluje kao usamljeni vuk i u većini situacija ona i jeste prepuštena samoj sebi. Ono što će serija da donese u odnosu na ranije prikaze jeste mnogo više. Gledaoci će moći da vide kako je njoj u poziciji u kojoj se našla, kako se osjeća na putu kojeg je izabrala, a koji izgleda kao put ronina i put ratnice koja je samostalna i sama - naglasila je Doson.

Serija će imati osam epizoda, a emitovanje finalne epizode planirano je za 4. oktobar.

Uloge

U seriji osim Dosonove glume i Nataša Lju Bordiko (Sabina Ren), Hajden Kristensen (Anakin Skajvoker/Dart Vejder), Eman Esfandi (Ezra Bridžer), Ivana Sahno (Šin Hati), Meri Elizabet Vinsted (Hera Sindula), Lars Mikelsen (veliki admiral Tron), Rej Stivenson (Bejlan Skol) i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana