Džoni Dep otkrio koji mu je omiljeni horor film

GS
Foto: Instagram

Džoni Dep se dugo smatrao jednim od najharizmatičnijih muškaraca u Holivudu poznat po svom stilu, više nalik rokerima nego klasičnim filmskim zvijezdama.

Prije nego što je postao poznati glumac, Dep je bio strastveni gitarista i svirao je s poznatim muzičarima poput Igija Popa, Šina MekGovana i Džefa Beka.

Osim rock'n'roll stila, Depova glumačka karijera obiluje i gotičkom atmosferom. Njegova najpoznatija uloga je Edvard Makazić u mračnoj romantičnoj fantaziji Tima Bartona.

S  Bartonom je istraživao i mračnije tonove u filmovima "Uspavana dolina", "Mrtva nevjesta" i "Mračne sjenke".

Međutim, njegova gotička fascinacija nije ograničena samo na saradnju s Bartonom. U filmovima "Iz pakla" i "Deveta kapija", Dep je takođe istraživao mračne teme.

Glumac je cijeli život zaljubljen u horor. U intervjuu za "SPLICEDwire" 1999. godine, prilikom promocije filma "Uspavana dolina", otkrio je da mu je najdraži horor film Brovningova adaptacija "Drakule" iz 1931. godine.

Rekao je: "Ali, imam li omiljeni horor? Pa, 'Drakula' Toda Brovninga je tako lijep, čak i uz svu nespretnost tog doba kada je sniman. To je predivan film."

Govoreći o svojoj izuzetnoj ljubavi prema žanru, Dep je spomenuo još jedan Brovningov klasik - "Nakaze", prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana