Željko Dimić (Jack Dimich) igra glavnu ulogu u seriji "Lust"

S.K.
Foto: Agencije

NjUJORK– Istaknuti glumac Željko Dimić ili Jack Dimich, koji živi i radi u Njujorku, igraće glavnu ulogu u predstojećoj televizijskoj seriji "Lust" (Požuda) koja će biti snimana ovog ljeta u Beogradu.

Najnovija serija biće na srpskom i i engleskom jeziku imaće za početak 37 epizoda, a Dimić će igrati fiktivnog junaka Majkla Malonea (Michael Malone), profesora komparativne književnosti iz Njujorka. 

-Naravno, to je gotova stvar, odnosno već sam potpisao ugovor za TV seriju “Lust”. Krećemo sa pripremama za nekoliko dana, a sa snimanjem za dvije nedjelje. Planirano je da snimamo cijelo ljeto - istakao je Dimić.

Dodao je da će biti naporno, jer je dobio vodeću, glavnu ulogu u 37 epizoda, ali naglašava da su  serija, kao i njegova uloga, odlično napisani

Više detalja o seriji biće poznato uskoro, jer za sada glumac ne može da ih otkriva. 

Glumac rođen u Kozarskoj Dubici, diplomirao je na čuvenom "Li Strazberg" institutu za film i teatar u Njujorku, gdje su svoje talente usavršavali Robert De Niro, Dastin Hofman, Al Paćino, Marlon Brando. 

Zbog snimanja nove serije uskoro dolazi u Beograd iz Njujorka u kome živi duže od dvije decenije. 

Željko Dimić je  rekao da su mu prijala snimanja domaćih TV serija u poslednje vrijeme, tako da je veoma zadovoljan svojim ulogama koje je ostvario u njima. Igrao je u špijunskom istorijskom trileru "Vera" Nedeljka Kovačića (prvo je bio dugometražni film), paranormalnoj drami “Beležnica profesora Miškovića” (druga sezona) Miroslava Lekića u seriji “Kalkanski krugovi” (druga sezona) Gordana Matića i Milana Karadžića. 

Dimić je bio istaknut kao gostujući glumac u serijama – “Dinastija”, “Klan”, “Urgentni centar”, “12 reči”, “Državni službenik”, “Vojna akademija” (peta i finalna sezona), američko-srpskoj SF seriji “Predstraža”, filmu - akcionom trileru “Ključ”. 

Ranijih godina je manje snimao na ovim prostorima, ako se izuzmu uloge u filmovima “Turneja” Gorana Markovića i “Travelator” Dušana Milića.

Od domaćih filmova, godinama se odlaže nastavak apokaliptične priče “Volja sinovljeva” (Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetković, Marta Bjelica, Igor i Petar Benčina), koju će Dimić nastaviti do kraja godine, kao i “Kofer”, gdje igra sa Franom Lasićem. 

Dimić se istakao u ulozi Nikole Tesle za dokumentarni film i TV seriju “Teslin narod” (2018) Željka Mirkovića, koji mu je otvorio mnoga vrata za dalje uspehe. 

Kroz karijeru, koja traje duže od 20 godina, ostvario je uloge u mnogim popularnim američkim serijama: “Red i zakon” (Law & Order), “Mjesto zločina” (CSI), "Burn Notice", "Castle", “Crna lista” ("The Blacklist"),  "Elementary", "Sleeper Cell", "Undercovers", “Plava krv” (Blue Bloods), "Limitless”, "Startup", "Hawaii Five-O”...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana