Džejms Kameron planira da snimi nastavak Terminatora

G.S.
Džejms Kameron planira da snimi nastavak Terminatora

Reditelj Džejms Kameron razmišlja o tome da snimi nastavak naučnofantastičnog filma Terminator.

Kameron je režirao prva dva filma u franšizi, Terminator iz 1984. godine i Terminator 2: Sudnji dan iz 1991.

“Trenutno smo u situaciji u kojoj je sve teže pisati naučnu fantastiku, jer svakodnevno živimo u svijetu naučne fantastike. Radim na nekim temama koje želim da unesem u novi film Terminator, ili možda čak neku novu vrstu ponovnog pokretanja šireg narativnog okvira, ali to je trenutno teško, jer prvo želim da vidim kako će se sve razviti”, rekao je za Gardijan.

Kameron takođe vjeruje da će ovo uzburkano razdoblje postati još strašnije, bez povratka u normalu na vidiku.

“To će biti vožnja koju ćemo vjerovatno pratiti do kraja ljudske istorije, ali zasigurno će godine koje dolaze biti vrlo značajne.”, prenosi B92.

Iako sada razmišlja o snimanju novog filma, reditelj je jednom izjavio da nije siguran da li bi prvi film snimao u današnje vrijeme.

“Osvrćem se na neke filmove koje sam snimio, a nisam siguran da bih ih u današnje vrijeme režirao. Ne znam da li bih htio da promovišem pištolje i oružje, kao što sam učinio u nekoliko filmova o Terminatoru prije 30 i više godina, u našem sadašnjem svijetu. Od onoga što se s oružjem događa u našem društvu okreće mi se želudac”, rekao je tada nagrađivani reditelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana