Druga sezona serije “Blok 27” stiže sljedeće godine: Mračne tajne Novog Beograda

B. P.
Druga sezona serije “Blok 27” stiže sljedeće godine: Mračne tajne Novog Beograda

BEOGRAD - Produkcijske kuće “Baš Čelik” i “Fajerflaj” najavile su drugu sezonu serije “Blok 27”, čijih će šest epizoda na male ekrane stići iduće godine.

Prva sezona serije “Blok 27”, po scenariju Ivana Kneževića, donijela je priču o nestanku četrnaestogodišnjeg dječaka Rastka i traganju njegove sestre bliznakinje Milice za njim, zajedno sa prijateljima Damjanom i Darkom. Potraga ih je vodila kroz mračne hodnike i tajne podzemlja Novog Beograda, otkrivajući misteriju koja seže decenijama unazad. Kada je u pitanju druga sezona, ona nosi obećanje još veće napetosti i neočekivanih obrta dvije godine kasnije. Prijatelji su razdvojeni, a svako od njih nosi teret svojih iskustava iz Bloka 27.

Milica je prošla kroz intenzivnu psihoterapiju i pokušava da se distancira od traumatičnih događaja, ali prošlost je ne napušta tek tako.

U međuvremenu, Darko se upustio u sumnjive poslove, a Bogdan je nestao sa scene. Jedino što ih nehotice podsjeća na zajedničku avanturu je veliki mural Rastkovog portreta još nepoznatog umjetnika.

- Poslije dugotrajne psihoterapije Milica je uspela da ubedi sebe da je avantura u Bloku 27 samo san, halucinacija ili plod njene mašte izazvane nestankom njenog brata i kasnijim razvodom njenih roditelja. Živi sa majkom Ljiljanom u teškoj materijalnoj situaciji pod stalnom tenzijom. Ljiljana je razdražljiva, između poslova, stalno na lijekovima, proganjajući sebe zbog nestanka sina. Milica se krije iza novostečenog imidža ekstrovertne devojke i kraljice školskih zabava. Druženje, žurke, sintetičke droge i antidepresivi pomažu joj da bar nakratko zaboravi traume i potisne misli o Bloku 27 i Rastku, čije kucanje u radijator godinama nije čula - piše u najavi serije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana