Domaći film i serija “Kruna” stižu na jesen: Muzička bajka o usponu i padu

Priredila: Milanka Mitrić/agencije
Domaći film i serija “Kruna” stižu na jesen: Muzička bajka o usponu i padu

BEOGRAD - Muzička bajka i ostvarenje s elementima trilera je novi domaći film i serija “Kruna”, smješteni u osamdesete godine prošlog vijeka, koja donosi priču o četvoro vršnjaka, koji bježe iz doma za nezbrinutu djecu jer im je zabranjeno da sviraju i pjevaju.

Dragan Jovanović, Sonja Kolačarić, Nikola Vujović, Srđan Todorović, Vanja Ejdus, Gordan Kičić, Goran Bregović i mnogi drugi oživljavaju ovu priču o prijateljstvu, muzici i odrastanju.

- Kada se upuste u nepoznato, upoznaće Romana - kralja muzike, koji će im promeniti živote. Mnogo godina kasnije doći će na prag velike slave i popularnosti, a njihovi zaveti iz detinjstva biće zaboravljeni. Svaki uspeh sličan je jedan drugom, ali je svačiji pad priča za sebe. U dramatičnom finalu u pokušaju da spasu šta se spasti može, shvatiće da - sve što im je ostalo - jeste ono što su bili jedni drugima - stoji u sinopsisu serije.

Kako producenti najavljuju, serija u centar zbivanja stavlja Miku, Gitu, Čuperka i Zeca - štićenike doma za nezbrinutu djecu, koji imaju samo jedni druge i ljubav prema muzici, koja je ogromna da je stalno sviraju po ulicama i trgovima.

- Begunci su muzički nadareni pa im Roman svesrdno pomaže da pronađu svoj put. Roman presudno utiče na pridošlice u svojoj čergi svojim stavovima i filozofijom koja odudara od tadašnjeg vremena, uvek je u zaostatku za sadašnjošću čitav jedan vek. Romanov način života je skroman i sveden, za njega je vreme stalo. Njegove stavove najteže usvaja Miki, čija se velika i skrivena ambicija kosi sa Romanovom beskompromisnošću. Miki, iako su njegovo poštovanje i ljubav prema Romanu beskrajni i doživljava ga kao oca kojeg nikad nije upoznao, u dubini duše ne želi da ide Romanovim putem, jer je svedok da je kralj Roman nepriznat diskografski, da ne postoji na tržištu i da je njegova kraljevska titula nezvanična - bilježe producenti o seriji koja je podijeljena u dva dijela.

Drugi dio obuhvata period 30 godina od početka radnje i prikazuje Romana, koji je zamrznut u vremenu, a i Miki je u sličnoj situaciji. On, u saradnji sa sumnjivim producentom Živadinom traži od Romana blagoslov da preuzme njegovo umjetničko ime i da pokrene karijeru. Pravi zaplet počinje kada krši zavjet da neće zloupotrijebiti niti pjevati jednu mitsku romsku pjesmu, koja je bila zabranjena za pjevanje. U tom vrtlogu spletki, kršenja zavjeta i sticanja slave, on gubi svoj glas i nezadrživo kreće ka dnu.

Film, rađen u seriji i po scenariju Vasilija Nikitovića, biće emitovan na jesen, a serija će imati 12 epizoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana