“Doktor Strejndž u multiverzumu ludila” stiže u bioskope: Pomjeranje granica “Marvelovog” svemira

Branislav Predojević
“Doktor Strejndž u multiverzumu ludila” stiže u bioskope: Pomjeranje granica “Marvelovog” svemira

BANjALUKA - Novi film studija “Marvel” i jedan od najiščekivanijih filmova godine “Doktor Strejndž u multiverzumu ludila” večeras u 20 časova biće pretpremijerno prikazan u “Sinepleksu Palas”, a od sutra će se naći na redovnom repertoaru bioskopa.

Film, koji istovremeno stiže u domaće i svjetske bioskope, prvo je ostvarenje slavnog režisera Sema Rejmija za “Marvelov filmski univerzum”, dok svoje uloge ponavlja Benedikt Kamberbeč kao glavni junak, a pored njega u filmu se nalaze Čivetel Edžiofor, Elizabet Olsen, Benedikt Vong, Ćočitl Gomez, Majkl Stulbarg, Patrik Stjuart i Rejčel Mekadams.

Sam film je direktni nastavak filma “Doktor Strejndž” iz 2016. godine, ali se naslanja na druge “Marvelove” projekte poput filma “Spajdermen: Put bez povratka” ili serija “NjandaVision” i “Loki”, uklapajući brojne elemente slagalice “Marvelovog” filmskog univerzuma u novu cjelinu.

- Doktor Strejndž u multiverzumu ludila otključava multiverzum i pomjera svoje granice dalje nego ikada ranije. Putovanje u nepoznato sa doktorom Strejndžom, koji uz pomoć mističnih saveznika, starih i novih, prolazi kroz zapanjujuće i opasno alternativne realnosti multiverzuma da se suprotstave misterioznom novom protivniku - piše u najavi filma koji je pisao sjajni scenarista Majkl Valdron, što uz Rejmijev angažman dodatno podgrijava očekivanja obožavalaca.

Rejmi, poznat po režiji “Spajdermena” iz 2002. godine, koji jeste “Marvelov” lik, ali je prava tada imao studio “Soni”, rekao je da je poziv Kevina Fajgija, prvog čovjeka “Marvela”, za njega bilo ispunjenje dječjih snova.

- Kada je Kevin Fajgi najavio da želi da unesem malo horor elemenata u “Doktora Strejndža”, to mi je bilo zanimljivo. Bio sam uzbuđen što će donijeti jezu u “Marvel filmski univerzum”. Volim da se bavim užasom. Za mene je to uvijek bio zabavan aspekt snimanja filmova. Pored toga, zanima me doktor Strejndž kao lik jer je on čarobnjak. Odrastajući kao dijete, bio sam mađioničar na dječjim zabavama - rekao je Rejmi i dodao da je uživao u cijeloj ideji o stvaranju iluzije i superheroja koji je iluzionista i mađioničar.

Zarada

Prve procjene, na osnovu pretprodaje karata u SAD, pominju cifru od 200 miliona dolara za prvi vikend prikazivanja, što bi, ako se ostvari, moglo nadmašiti sve ovogodišnje hitove.

Procjena sajta “Boksofis pro” predviđa da bi film samo u SAD mogao da zaradi od 450 do 560 miliona dolara, što nagovještava da bi sa svjetskom zaradom film mogao ući u trku sa najgledanijim “Marvelovim” ostvarenjima poput “Osvetnika”, “Crnog pantera” ili posljednjeg “Spajdermena”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana