Deveti nastavak serijala „Brzi i žestoki“ ruši rekorde: Prvi „pandemijski hit“ sa 500 miliona dolara zarade

D.P.
Deveti nastavak serijala „Brzi i žestoki“ ruši rekorde: Prvi „pandemijski hit“ sa 500 miliona dolara zarade

Najnoviji film iz popularnog filmskog serijala „Brzi i žestoki“ poznat i kao „ F9“, biće prvi holivudski film tokom pandemije, koji je premašio zaradu od 500 miliona dolara na globalnom nivou.

Film koji je 25. juna premijerno prikazan u više zemalja, deveti je dio slavne franšize i prvi film za koji je režirao Džastin Lin. Film prati istu staru ekipu, uključujući Vina Dizela,  Mišel Rodrigez, Terezu  Gibson  uz Džona Senu kao Domovog brata.

Filmska industrija već duže od godinu pokušava da se izbori sa efektima gašenja pandemije uz različit stepen uspjeha. Zaključavanje, zbog kojeg su bioskopi privremeno i trajno zatvoreni, dovelo je do groznih finansijskih i logističkih noćnih mora za filmsku industriju. Rezultat je složen raspored prikazivanja filmova, sa puno filmova za 2020. godinu koji su konačno premijerno prikazani nakon odlaganja zajedno sa ranije zakazanim filmovima za 2021. koji se drže svojih planova. Mnogi filmski studiji su svoje najveće hitove pustili u dvostrukim izdanjima u bioskopima i u strimingu, na veliko neodobravanje mnogih filmskih stvaralaca.

Drugi studiji su pokušali da premoste jaz između striminga i bioskopa, poput „Diznijevog“ programa „Premijera“. Sa druge strane, neki filmovi su sa uspjehom igrali samo u bioskopima, poput „ A Quiet Place Part II “.

„F9“ je ujedno i prvi holivudski film objavljen od 2019. godine koji je postigao ovaj cilj. Globalno, to je treći film u posljednje dvije godine, koji je prešao 500 miliona dolara, pridruživši se kineskim filmovima „Zdravo, mama“ i „Detektivi : Kineska četvrt 3“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana