Detalji smrti Džejmsa Gandolfinija: Onesvijestio se u hotelskom kupatilu pa preminuo u bolnici FOTO

B92
Detalji smrti Džejmsa Gandolfinija: Onesvijestio se u hotelskom kupatilu pa preminuo u bolnici FOTO

Rim - Članovi porodice, prijatelji, ali i mnogi glumci juče su izrazili žaljenje povodom smrti Džejmsa Gandolfinija, koji se proslavio ulogom Tonija Soprana u seriji “Sopranovi”, prenose agencije.

Kako prenose britanski mediji, glumac se nakon šetnje po Rimu onesvijestio u hotelskom kupatilu, odakle je ambulantnim kolima prevezen u bolnicu, gdje je preminuo.

Pedesetjednogodišnji glumac boravio je u Rimu zbog nadolazećeg 59. Taormina filmskog festivala, a na putovanje je poveo i svog sina Majkla iz prvog braka. 

Prema riječima Gandolfinijevog asistenta, Toma Ričardsona, glumac je proveo predivan dan sa porodicom.

- Kada su se vratili u hotel, otišao je u kupatilo i tamo se nešto dogodilo. Njegova sestra je rekla da je bio živ dok su ga ambulantnim kolima prevozili u bolnicu - rekao je Ričardson Gandolfinijevom bliskom prijatelju Majku Salivanu, koji je to prenio “Dejli mejlu”.

Supruga Džejmsa Gandolfinija iz prvog braka i Majklova majka, Marsi Vudarski, rezervisala je avionsku kartu za Italiju čim je čula za tragediju, kako bi bila uz sina.

Menadžeri glumca, Mark Armstrong i Nensi Sanders, potvrdili su informaciju o njegovoj smrti koja se dogodila juče.

- Srca su nam skrhana i mnogo će nam nedostajati. Njegova porodica i on su već godinama bili deo naše porodice i svi smo u žalosti - rekli su oni.

U saopštenju televizijske mreže HBO navodi se da je Gandolfini “dirnuo mnoge svojim humorom i toplinom i svima će nedostajati”.

“Sopranovi” se oprostili od člana porodice

Kolege koje su imale prilike da sarađuju sa njim, izrazile su žaljenje putem “Tvitera”.   

Francusko-američki glumac Žil Marini otkrio je da je Gandolfini bio na “muškom putovanju sa sinom”. 

- Srce mi je slomljeno. Moj prijatelj Džejms Gandolfini je upravo umro. Prošle nedjelje na maturi naše djece rekao mi je da je presrećan što ide sa sinom u Italiju. Bila mi je čast da upoznam tako divnog čovjeka i odličnog oca. Mora da je malom Majklu sada veoma teško - napisao je Marini.

Kreator “Sopranovih” Dejvid Čejs nazvao je preminulog glumca genijem.

- Svako ko ga je gledao, makar i u maloj ulozi, zna da je bio genije. Veliki dio te genijalnosti ogledao se u njegovim tužnim očima. Nije bilo uvijek lako raditi s njim, ali bio je moj partner i brat - rekao je Čejs.

Stiven Širipa, koji je u seriji igrao Bobija Bakalijerija, takođe je teško prihvatio vijest.

- Kao da su mi rekli da mi je umro brat. Bio je divno ljudsko biće, baš kao i glumac. Razgovarao sam sa mnogima iz “Sopranovih” i plakali smo. Ljudi su se šalili da smo bili porodica, ali mi smo to zaista i bili - istakao je Širipa.

Džo Ganaskoli, poznat po ulozi Vita Spataforea, rekao je da je šokiran Gandolfinijevom smrću.

- Ostavio je dijete za sobom, nedavno se ponovo oženio. Njegov sin je ostao bez oca, a tako je mlad – rekao je on.

Holivudu će nedostajati “nežni džin”

Legendarni Toni Soprano nedostajaće i holivudskim ličnostima, među kojima je i Kristina Eplgejt.

- Mnogo sam tužna zbog nedavne smrti slatkog Džejmsa Gandolfinija. Moje srce je slomljeno zbog njegove porodice. U šoku sam - napisala je glumica na “Tviteru”.

- Sa ogromnom tugom saopštavamo da je naš klijent Džejms Gandolfini preminuo danas dok je bio na odmoru u Rimu. Naša srca su slomljena, i mnogo će nam nedostajati. On i njegova porodica su bili dio naše porodice dugo godina i svi tugujemo - prenosi saopštenje menadžera Bi-Bi-Si.

- Bio je poseban čovjek, veliki talenat, ali još važnije - prijatan i pun ljubavi, prema svima se ponašao sa jednakim poštovanjem, bez obzira na titulu ili položaj - navode iz HBO i dodaju da će ga pamtiti po humoru, toplini i skromnosti.

Gandolfini je rođen 18. septembra 1961. u Vestvudu, u američkoj državi Nju Džerzi.

Iza sebe je, osim brojnih uloga, ostavio suprugu Debru Lin, kćerku Lilijanu i sina Majkla.

Podsjetimo, serija “Sopranovi” je osvojila brojne nagrade, uključujuću 21 Emi i pet Zlatnih globusa.

Proglašena je za najbolju seriju svih vremena.

Kao jedan od najpoznatijih proizvoda popularne kulture 2000-ih, “Sopranovi” su postali predmet mnogih analiza, kontroverzi i parodija, a priča o ovoj porodici proširila se i na knjige, video igre, muzička izdanja i niz drugih komercijalnih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana