Da li će glumica zamijeniti Džonija Depa u "Piratima sa Kariba"?

G.S.
Foto: G.S.

Ljubitelji Džonija Depa najavljuju bojkot šesti nastavak "Pirata s Kariba" ukoliko se poznati glumac ne pojavi opet u ulozi Džeka Speroua.

Naime, pojavile su se glasine da će Džonija Depa u popularnoj franšizi zamijeniti mlada glumica i komičarka Ajo Edebiri.

Kako je objavio CBR, kompanija Dizni namjerava producirati dio koji će voditi žena. Čak je i insajder Danijel Rihtman navodno potvrdio da će sljedeći nastavak "Pirata s Kariba" sadržavati ženskog protagonistu, prenosi Kliks

Dobitnica Emija mogla bi preuzeti ulogu irskog pirata Ane Boni. 

Međutim, pored ovih glasina, Dizni se trenutno suočava s reakcijama na internetu zbog svojih odluka o promjeni glumaca.

Pod haštagom #NoJohnnyNoPirates brojni korisnici društvenih mreža izražavaju čvrst stav da nastavak bez Džeka Speroua jednostavno nije prihvatljiv velikom broju vjernih fanova.

Inače, šesti nastavak franšize "Pirata s Kariba" prvobitno je najavljen još 2011. godine. Međutim, njegova produkcija se suočila s brojnim odgodama, osobito nakon odlaska Džonija Depa mjesta glavne uloge usred njegovih pravnih sporova s bivšom suprugom Amber Heard.

Diznijev pokušaj da napravi nastavak 2018. godine uz pomoć scenarista Dedpula Rita Risa i Pola Vernika, nije uspio. 

Osim toga, 2020. godine pojavile su se rasprave o tome da Margot Robi vodi spin-of Pirata prema scenariju Kristine Hodson. Međutim, ti su planovi na kraju propali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana