Čovjek pauk na velikom platnu

Priredila: Aleksandra Madžar
Čovjek pauk na velikom platnu

Los Anđeles - Jedan od najomiljenijih superheroja iz stripa "Spajdermen" ponovo se vraća u filmove "Diznijeve" kompanije "Marvel", što je obradovalo brojne ljubitelje priče o Čovjeku pauku.

- Novi "Spajdermen" će se pojaviti u sljedećem "Marvelovom" filmu, u sklopu njihovog poznatog kinematografskog svijeta. Čovjek pauk najvjerovatnije će se naći među junacima trećeg nastavka filmova "Kapetan Amerika" - "Građanski rat"- saopštili su iz kompanije "Sony pictures".

Svi oni koji su vjerno pratili avanture ovog neobičnog junaka mogu očekivati i novi film o Spajdermenu koji bi u bioskope trebao da stigne 28. jula 2017. godine.

"Spajdermen" je originalna kreacija "Marvel komiksa", ali je kompanija 1999. prodala licencu kompaniji "Sony pictures".

- Presrećni smo što imamo priliku da, u saradnji sa kompanijom "Sony pictures", vratimo ovu ikonu u "Marvelov" svijet, što nam pruža nove prilike za dalji razvoj popularne franšize - rekao je izvršni direktor "Diznija" Robert Ajder u čijem je vlasništvu studio "Marvel".

S obzirom na to da se u saopštenju "Sony picturesa" ne spominje ime Endrua Garfilda, glumca koji je u prethodna dva filma tumačio lik Pitera Parkera, tj. Čovjeka pauka, neki sajtovi su požurili da mu pronađu zamjenu.

Tako filmski sajt "Digitalspdž", u crveno-plavom odijelu od lasteksa vidi čak nekoliko potencijalnih glumaca - Donalda Glovera, Majlsa Telera, Džoša Hačersona, Kita Stenfilda, Dilana O'Brajana, Ensela Elgorta, pa čak i jednu glumicu, Emu Stoun.

Prethodna dva filma o Spajdermenu, u režiji Marka Veba, koji su se u bioskopima pojavili 2012. i 2014. godine, zaradili su blizu 1,5 milijardi dolara širom svijeta, što je dokaz da publika i te kako voli priču o ovom strip superheroju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana