Bratunac: Prikazan ruski film “Piter FM”

Srna
Bratunac: Prikazan ruski film “Piter FM”

BRATUNAC - Treće večeri revije “Dani ruskog filma” u Bratuncu prikazan je film “Piter FM”, režisera Oksane Bičkove.

Zbog epidemioloških mjera, samo 50 gledalaca i večeras je prisustvovalo filmskoj projekciji iako je interesovanje bilo znatno veće.

Direktor bratunačkog Doma kulture Radovan Petković rekao je da će, zbog mjera zaštite od virusa korona “Dani ruskog filma” trajati četiri dana, umjesto ranijih sedam dana, i da će izostati neki prateći sadržaji, koji su prethodnih godina organizovani u okviru ove manifestacije.

Sutra će biti prikazan filma “Status slobodan”, reditelja Pavela Ruminova, čime će biti završena peta manifestacija “Dani ruskog filma” u Bratuncu koja je, iako u izmijenjenoj formi i kraćem trajanju nego prethodnih godina, privukla veliku pažnju bratunačke publike.

Davor Milovanović je večeras prisustvovao projekciji filma i za Srnu je rekao da je ova manifestacija nagovještaj kulturnog buđenja nakon skoro godinu dana prekida kulturnih aktivnosti zbog pandemije virusa korona.

“Nadam se da će uskoro početi da se organizuju i drugi kulturni sadržaji i programi i da će biti prekinut jednogodišnji muk i monotonija u ovoj oblasti”, istakao je Milovanović.

Organizator ove manifestacije je Dom kulture Bratunac u saradnji sa Ambasadom Rusije u BiH.

Ulaznice za sve projekcije su besplatne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana