Bodroža: Kratki film “Dunav je moje more” sa Darkom Perićem razvijamo u dužu formu

Tanjug
Darko Perić
Bodroža: Kratki film “Dunav je moje more” sa Darkom Perićem razvijamo u dužu formu

BEOGRAD - Reditelj Lazar Bodroža koji je govorio o svom kratkom filmu “Dunav je moje more”, koji je na programu Dunav film festa u Smederevu.

Bodroža je rekao da je idejni pokretač filma bio njegov producent Vladimir Adžić, koji je okupio ekipu, u kojoj je i Darko Perić, naš glumac iz Španije, poznat po seriji “La Kasa de Papel”.

“On je rodom iz Kladova. Kad smo se upoznali pre šest-sedam godina na festivalu pored Barselone, on je meni prišao i rekao: 'Ja sam Darko iz Kladova'. Meni je bilo zanimljivo, ali mi nije bilo najjasnije gde je to Kladovo tačno. Nisam znao da ga lociram na mapi”, naveo je Bodroža.

Prema njegovim rečima, tek kad su ljudi krenuli da prilaze da se slikaju sa Perićem shvatio je da je velika zvezda u Španiji, a potom su dugo planirali da rade nešto zajedno.

Bodroža je rekao da je “Dunav je moje more” namenski film o regionu oko Kladova vezanom za Dunav, i to jeste “kratki promotivni film, ali prevazilazi formu zbog svoje iskrenosti, pre svega”. 

“Darko je doneo iskrenu priču o svom odrastanju i odnosu prema mestu. Koliko god je svetski čovek i avanturista uvek ima nešto što te veže za mesto dakle si potekao”, ocijenio je reditelj.

Bodroža je dodao da se u filmu “stvarno provlači svašta, od samog Dunava, preko momenata odrastanja, do vlaške magije”, a “Dunav je moje more” je inicijalna kapisla za nešto što dalje razrađuju, “što bi trebala da bude neka duža forma na temu paganske zaostavštine naših prostora”. 

“Još raspravljamo oko forme, šta to treba da bude. Darko je iz sveta serija, tako da njemu serijal zvuči primamljivije. Meni naravno zvuči film, pa ćemo videti”, rekao je reditelj.

Bodroža je otkrio da već duže priprema naučnofantastični film o ljudima koji žive izolovano u jednoj svemirskoj koloniji “i socijalizuju se preko VR-a”. 

“Njih ima četvoro. U nekom momentu pojavljuje se peti karakter i stvar postaje komplikovana”, otkrio je Bodroža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana