Bjelogrlić radi film o aferi “Delon - Marković”

Agencije
Foto: Agencije

BEOGRAD - Proslavljeni reditelj Dragan Bjelogrlić, u saradnji sa renomiranim francuskim producentom i rediteljem Ladžom Lijem, već nekoliko mjeseci radi na scenariju i pripremama za film koji istražuje život nedavno preminulog glumca Alena Delona i njegov odnos sa Stevicom Markovićem, njegovim dugogodišnjim tjelohraniteljem i prijateljem.

Bjelogrlić priprema projekat koji je do sada držao u tajnosti, ali je iznenadna smrt Delona ubrzala potpisivanje ugovora i početak rada na ovom filmskom projektu.

Misteriozna smrt Delonovog tjelohranitelja izazvala je veliku aferu, poznatu kao afera “Marković - Delon”, koja je mjesecima potresala Francusku.

Istraga, koju su pomno pratili svi francuski mediji, obuhvatila je sve, od korzikanske mafije, preko džet seta, do vrhunskih političkih krugova.

Slučaj nikada nije riješen. 

Prema informacijama “Blica”, Bjelogrlić planira da otkrije do sada nepoznate detalje afere koja je uzburkala francusku javnost sedamdesetih godina.

Snimanje se očekuje krajem naredne godine, na lokacijama u Beogradu i Parizu, a u timu će biti i francuski i srpski umjetnici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana