Baz Lurman predstavlja mini - seriju po filmu “Australija”

D. P.
Baz Lurman predstavlja mini - seriju po filmu “Australija”

SIDNEJ - Režiser Baz Lurman će premijerno prikazati produženu verziju filma “Australija” iz 2008. godine, kao televizijsku seriju od šest sezona na Sidnejskom filmskom festivalu.

Mini serija nazvana “Daleko dolje” je proširenje ambiciozne ratne drame koju je Bar Lurman režirao, sa Nikol Kidman, Hjuom Džekmenom, Dejvidom Galpililom, Brendonom Volterson i Brajanom Braunom.

Film traje 165 minuta i prošao je loše i na bioskopskim blagajnama i kod kritičara, ali to nije spriječilo Lurmana da iskoristi originalne materijale za seriju.

-Inspirisalo me je to što je epizodno pripovjedanje ponovo oživljeno zahvaljujući svijetu striminga. Čast mi je što će svjetska premijera serije biti u Australiji, mjestu koje je inspirisalo moj rad i moj čitav život - rekao je Lurman.

Serija će nakon toga biti emitovana na striming  servisu “Hulu” u SAD, “Star+” u Latinskoj Americi i na servisu “Dizni +” u svim ostalim zemljama od 26. novembra.

Na samom festivalu u Sidneju pojaviće se i Nikol Kidman, koja će razgovarati sa Perom Sarijem o svojoj producentskoj kući “Blosom Films”, koja stoji iza serija “Velike, male laži” i “Devet perfektnih stranaca”. U filmu “Australija”, Kidman glumi englesku aristokratkinju koja nasljeđuje ogroman ranč u oblasti Autbek i zaljubljuje se u lokalnog goniča goveda (Džekmen).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana